آشنایی با خدمات درمانی و مراقبتی در منزل
افزایش هزینه های بیمارستان و مشکلات اجتماعی و فرهنگی مربوط به آن منجر به ایده ارائه خدمات درمانی و مراقبتی در منزل شده است.
به دلیل افزایش تعداد سالمندان و گران شدن هزینه های مراکز درمانی، ارائه خدمات بهداشتی در خانه اجتناب ناپذیر شده است. مراقبت های بهداشتی در منزل طیف گسترده ای از خدمات بهداشتی درمانی است که می تواند در خانه برای یک بیماری یا جراحت ارائه شود. خدمات درمانی و مراقبتی در منزل معمولاً کم هزینه تر، راحت تر و به همان اندازه موثر است که در بیمارستان یا مراکز تخصصی درمانی ارائه می شود. مطالعات نشان داده که بیمارانی که زود ترخیص شده و ادامه درمان و توانبخشی را در خانه دریافت کرده اند، نسبت به بیمارانی که در بیمارستان بوده اند، رضایت بیشتری از خدمات درمانی داشته اند. مراقبت های بهداشتی در منزل شامل خدمات مختلف متعددی از جمله:
- ویزیت پزشک در منزل
- ویزیت پزشک متخصص در منزل
- مراقبت از زخم
- آموزش بیمار و مراقبان بیمار
- درمان وریدی و تغذیه ای
- تزریقات و پانسمان
- نظارت بر شرایط یا وضعیت ناپایدار بیماران در منزل
دلایل گسترش خدمات درمانی و مراقبتی در منزل
یکی از مبانی کنترل و درمان بیماریها نحوه تأمین خدمات بهداشتی به افراد نیازمند و بیمار است که به دلایل متعددی امروزه بیشتر از گذشته طرفدار دارد. مروری بر سیستم مراقبت های بهداشتی کشورهای پیشرفته نشان می دهد که ارائه خدمات در بیمارستان جای خود را به مراقبت های سیار، مراقبت در منزل و مراقبت های مبتنی بر جامعه داده است.
در واقع، هدف این رویکردها جلب رضایت بیشتر مردم از ارائه خدمات درمانی و مراقبتی در منزل هایشان با کمک متخصصان حرفه ای و استفاده از فن آوری پیشرفته است.
افزایش شهرنشینی و افزایش جمعیت، تغییر سبک زندگی، تغییر الگوی مرگ و میر ناشی از بیماری های مزمن مانند آسم، دیابت و نارسایی قلبی، به علاوه تصادفات و سرطان ها حرکت به سمت خدمات درمانی و مراقبتی در منزل را ضروری می کند.
هفتاد درصد مرگ ها به دلیل بیماری های مزمن در جهان اتفاق افتاده است. مدیریت بیماری های مزمن نیاز به مراقبت طولانی مدت دارد و ارائه مراقبت های بهداشتی در خانه می تواند این روند را تسهیل کند.
کاهش هزینه های درمان بیماری های مزمن با خدمات درمانی و مراقبتی در منزل
تقریباً 90 درصد هزینه های بهداشت درمان مربوط به افرادی است که دچار بیماری های مزمن هستند. بر اساس تعریفی که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ارائه کرده است، بیماری های مزمن “بیماری های غیرواگیر هستند که زمان طولانی دارند و خود به خود برطرف نمی شوند و به ندرت به طور کامل درمان می شوند.
” پرهزینه ترین بیماری های مزمن شامل بیماری های قلبی، سرطان، اختلالات مرتبط با ضربه، اختلالات روانی و آسم به علاوه بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) است. تعداد افراد مبتلا به بیماری های مزمن با افزایش سن افزایش می یابد، تا جایی که بیش از 90 درصد افراد بالای 85 سال یک یا چند بیماری مزمن دارند.
افزایش هزینه های اقامت در بیمارستان و عفونت باعث شده است که خدمات پرستاری در منزل بیشتر مورد استقبال مردم قرار گیرد.
علاوه بر این، از آنجا که در آینده نزدیک بهبودی بیمار مبتلا به بیماری مزمن پیش بینی نشده است، مراقبت از این بیماران در خانه منطقی تر به نظر می رسد. به خصوص خانواده هایی که مایلند بیمار خود را در کنار خود داشته باشند مراقبت در منزل را ترجیح می دهند. این امر همچنین بار کاری بالای بیمارستان ها را کاهش می دهد. بنابراین ارائه مراقبت های بهداشتی در خانه هم برای بیماران و خانواده های آنها و هم برای سیستم مراقبت های بهداشتی مفید است.
امروزه، این پدیده منجر به توسعه موسسات خصوصی برای ارائه خدمات پرستاری در منزل و ویزیت پزشک در منزل شده است.
در حقیقت، امروزه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در خارج از مراکز درمانی، یعنی در خانه ها، مدارس و صنایع و محل کار بسیار ضروری تر می شوند. سایر دلایلی که نیاز به ارائه خدمات بهداشتی در خانه را افزایش داده است شامل موارد زیر است:
- تغییر اولویت های سیاست گذاری و استفاده از راه حل های مدرن و مبتنی بر جامعه برای حل مشکلات مراقبت های بهداشتی
- تغییرات جمعیتی و افزایش نیاز به مراقبت
- تغییر شکل گیری خانواده ها از گسترش یافته به خانواده هسته ای
- شیوع بیماری های مزمن و غیرواگیر
- مشارکت زنان در جامعه به عنوان نیروی کار
- تغییر در نگرش و انتظارات مردم در مورد خدمات پزشکی و تقاضای بیشتر برای مراقبت خصوصی از افراد
- افزایش هزینه بستری و مراقبت از بیماری های مزمن در بیمارستان
- پیشرفت تجهیزات و فناوری های تشخیصی درمانی برای استفاده در منزل
- محیط پر استرس و شلوغ بیمارستان
استفاده از دستگاه ها و فناوری های پیشرفته برای ارائه خدمات درمانی و مراقبتی در منزل
امروزه دستگاه ها و تجهیزات پزشکی برای اهداف تشخیصی و درمانی و اصلاح ساختار یا عملکرد بدن در منزل و محیط های خارج از مراکز درمانی به کار می روند.
البته معمولا بیماران در خانه اغلب از نظر پزشکی پایدار هستند و نیاز به استفاده از تجهیزات پزشکی ندارند اما بعضی اوقات بهبودی آنها طولانی مدت است و نیاز به خدمات پرستاری حرفه ای، نظارت پیشرفته و تجهیزات فنی بالایی دارند.
نمونه هایی از فن آوری های پیشرفته پزشکی که برای ارائه خدمات درمانی و مراقبتی در منزل استفاده می شود شامل :
تهویه هوا برای پشتیبانی تنفسی، سیستم های همو دیالیز یا صفاقی و پمپ های تزریق برای تأمین تغذیه یا دارو است.
همچنین فناوری های تشخیصی مانند اکوکاردیوگرام در منزل، سونوگرافی در منزل، رادیولوژی در منزل نیز بسیار کاربرد دارد. برخی از این دستگاه ها و تجهیزات پزشکی در منزل شامل موارد زیر است:
تجهیزات مربوط به عملکرد فیزیولوژیکی بیمار در منزل :
- پشتیبانی تنفسی
- درمان آپنه خواب
- دستگاه های مکش و ساکشن
- اکسیژن درمانی
- دیالیز
- دستگاه های فیزیوتراپی
- کشش اسکلتی
- بالابرهای بالابر بیمار
تجهیزات مربوط به مدیریت درمان بیمار در منزل :
- تزریق درمانی
- پمپ درمانی انسولین
- تغذیه پارانترال
- تغذیه روده ای
- UV درمانی
- نبولایزر
تجهیزات مربوط به نظارت بر بیمار در منزل:
- کاردیوتوکوگرافی جنین
- نظارت بر تنفس و گردش خون
- سونوگرافی در منزل
- فیزیوتراپی در منزل
- اکوکاردیوگرافی در منزل
منابع:
کامنتی ثبت نشده است