Cursor, Click, Select youtube linkedin whatsapp e add list diet heart Phone, Call 13 Play, Next 1 Medical Сross, Sign, Circle Documents, File, List doctor Alarm, Clock, Time, Timer 3 truck 2 apple Arrow 17 Arrow 27 Phone, Call 11 Search, Loupe menu burger square 6 Arrow, Forward chevron down Send Reply, Emails, Letter, Mail 1
بعد از سرم زدن چی بخوریم؟
بعد از سرم زدن چی بخوریم؟
1401-01-21

سرم یک داروی تزریقی است که باید از مصرف خودسرانه آن پرهیز کرد و فقط با تجویز پزشک اقدام به زدن سرم نمود. معمولا پزشکان در موارد خاص مانند زمانی که بیمار قادر به خوردن و آشامیدن نیست یا هنگامی که دارو باید تنها به صورت وریدی وارد بدن بیمار شود، برای بیمار سرم تجویز می کنند. در این مقاله از سری مقالات نبض اول برای اینکه به سوال بعد از سرم زدن چی بخوریم پاسخ دهیم به بررسی مزیت ها و کاربردهای سرم می پردازیم.

سرم زدن چه مزیتی دارد؟

سرم زدن چه مزیتی دارد؟

از مهم ترین مزیت سرم قابلیت جایگزینی مناسب آن برای برخی از داروها است؛ مثلا استفاده از سرم در مواقعی که داروهای خوراکی پیش از اثرگذاری توسط آنزیم های گوارشی از بین می روند می تواند اثربخشی بهتری داشته باشد. زیرا نوع محلول این داروها به صورت سرم به صورت مستقیم دارو را به بدن می رساند.
مصرف بعضی از داروها نیز اگر با غلظت بالا یا به سرعت وارد بدن شوند برای بیمار خطرناک هستند؛ از این رو مصرف این دارو به صورت تزریقی و سرم می تواند به تدریج وارد بدن شود و از لحاظ غلظت و سرعت بی خطر است.
سرم ها می تواند سبب خوب شدن حال بیمار شود ولی باید بدانیم که بعد از تزریق هر نوع سرم چه چیزی بخوریم و چه رژیمی غذایی را رعایت کنیم. بهتر است نکات مربوط به تغذیه صحیح بعد از تزریق سرم را از پزشک یا پرستار سوال کنید.

شما می‌توانید جهت دریافت خدمات وصل و تزریق سرم در منزل و تزریقات در منزل با پشتیبانی نبض  اول تماس بگیرید.

انواع سرم

انواع سرم

انواع سرم بر اساس ماده تشکیل دهنده به گروه های مختلفی دسته بندی می شوند که به شرح زیر هستند.
1-سرم نمکی که خود شامل دو نوع سرم نرمال سالین یا نمکی ساده است.
2 – رینگر زرد رنگ
3 – رینگر لاکتات
4 – سرم قندی یا دکستروز که شامل انواع 5%آبی رنگ -10% قهوه ای رنگ- 20% -50% است.
5 – سرم قندی – نمکی به دو نوع سرم 3/2 – 3/1 و دکستروز سالین تقسیم می شود.
الف ) سرم 3/2 – 3/1 شامل 3/1 نمک و 3/2 قند است و دارای دکستروز 33،3 % و سدیم کلراید9% و قرمز رنگ می باشد.
ب )دکستروز سالین که نوع غلیظ تر سرمهای قندی – نمکی می باشد ( دکستروز 5% – سدیم کلراید 9%) سبز رنگ
6 – محلول های جایگزین پلاسما که به انواع دکستران، دکستران 70 ، هماکسل و مانیتول تقسیم می شوند.
کاربردهای انواع سرم

کاربردهای انواع سرم

کاربردهای انواع سرم

– سرم نمکی به دو شکل قابل تزریق و غیر قابل تزریق دسته بندی می شود.
از سرم نمکی قابل تزریق برای مواردی چون جبران کمبود مایعات بدن مانند اسهال، استفراغ و خونریزی ها، برای بالا بردن فشار خون افرادی که در اثر گرسنگی یا شنیدن خبر ناراحت کننده دچار افت فشار خون شده اند کاربرد دارد. همچنین از سرم قابل تزریق برای تخلیه محتویات داخل روده بیمار قبل از اعمال جراحی و شستشوی زخم ها در زمان تعویض پانسمان استفاده می شود.
2 – سرم رینگر : این سرم همانند سرم نمکی است که املاحی مانند سدیم ، کلر، پتاسیم و کلسیم به آن اضافه شده است. کاربرد سرم رینگر برای جبران کاهش مایعات و درمان کاهش پتاسیم بدن است. به عنوان مثال زمانی که به مدت طولانی بیمار داروی ادرار آور مثل لازیکس مصرف می کند از سرم رینگر استفاده می شود.
3 سرم رینگر لاکتات : از لحاظ شیمیایی این سرم شبیه پلاسمای خون است و برای درمان کم آبی بدن نسبت به سایر سرم ها عملکرد بهتری دارد. همچنین سرم رینگر لاکتات کاربرد بسیاری در سوختگی ها، جراحی های بزرگ دارد.
جمع بندی
با توجه به آنچه در مورد کابرد سرم ها گفته شد می توان گفت بعد از تزریق هر نوع سرمی باید مواد خوارکی مناسبی مصرف کرد تا تاثیر سرم روی بدن و بهبودی موثر باشد. مثلا در زمانی که بیمار به دلیل گرسنگی دچار افت فشار خون می شود باید بعد از سرم زدن از مصرف غذاها و خوراکی هایی که سبب کاهش فشار خون می شوند پرهیز کند.

0  دیدگاه
شماهم توی این بحث شرکت کنید

کامنتی ثبت نشده است

0  دیدگاه
شماهم توی این بحث شرکت کنید

کامنتی ثبت نشده است