همانطور که بهتر میدانید، این روزها پیشرفت تکنولوژی به پزشکی کمک بسیار زیادی کردهاست. یکی از روش های عکس برداری که میتوان با استفاده از آن مشکلات بسیاری از بیماران را به صورت دقیق تشخیص داد سونوگرافی است. درحال حاضر سونوگرافی به راحتترین شکل ممکن و در منزل انجام میشود. برای این کار بایستی از دستگاه سونوگرافی پرتابل استفاده کرد. حدود سی سال است که به سونوگرافی در زمینه های همانند رادیولوژی، اکو کاردیوگرافی و زنان و زایمان بهوفور استفاده میشود. در چنین شرایطی ممکن است برخی برای مراجعه به کلینیکها و مراکز عکسبرداری مساعد نباشند. ما به این افراد سونوگرافی در منزل را پیشنهاد میکنیم. این کار با استفاده از دستگاه سونوگرافی پرتابل انجام میشود. با ما همراه باشید تا در این خصوص اطلاعات کامل و جامع را به شما عزیزان ارائه دهیم.
سونوگرافی پرتابل چیست؟
به طورکلی دستگاههای مخصوص سونوگرافی در سه گروه پرتابل به پرتابل کوچک سه دسته تقسیمبندی میشوند و در همه دستگاههای سونوگرافی سه قسمت پردازنده ،صفحه نمایشگر و پروب وجود داشته اما ممکن است طراحی هر یک از آنها با یکدیگر کاملاً تفاوت داشته باشد و در زمانهای گذشته نهچندان دور عکسبرداری از بدن توسط پزشکان و مراکز درمانی انجام میشد اما امروزه پیشرفت تکنولوژی باعث شدهاست تا بتوان با استفاده از دستگاههای پرتابل انواع روشهای تشخیص و درمانی را در خانه انجام داد امروز مراکز زیادی به ارائه خدمات درمانی در منزل میپردازند و برای کارهای همانند فیزیوتراپی در منزل ، سونوگرافی در منزل و غیره از دستگاههای قابلحمل یا پرتابل استفاده میکنند
معرفی اجمالی سونوگرافی پرتابل
همانطور که گفته شد سونوگرافی یکی از روشهای تشخیص بیماری است که هیچ خطری برای بدن نداشته و بیمار در زمان انجام آن هیچگونه دردی را احساس نمیکند. البته که این روش میتواند نوعی روش درمان نیز به حساب بیاید که باعث شده تا پزشک مشکلات بیماران را بهصورت دقیق تر تشخیص بدهد.
سونوگرافی با استفاده از دستگاههای خاصی انجام میشود. که چند سالی است نمونه های قابل حمل آن نیز به بازار عرضه شدهاست. این دستگاهها با استفاده از امواج صوتی از بدن تصویربرداری میکند. فرکانس موجود در دستگاه سونوگرافی پرتابل بدین صورت است که به خوبی از تمام اجزای بدن تصویربرداری خواهند کرد. این دستگاهها دارای یک مبدل الکتریکی بوده که به واسطه ژلی که روی محل مورد نظر میرسد میتوانند بیماری را تشخیص بدهد. درواقع انرژی الکتریکی توسط ژل وارد بدن شده و کمک میکند که پزشک بتواند اعضای داخلی بدن انسان را در صفحه نمایش سونوگرافی پرتابل ببیند. همچنین این نوع دستگاه به هیچ وجه دارای عوارض نبوده و هیچ ضرری به بدن انسان نمیرساند.
همچنین بخوانید: تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲ در چیست؟
کاربرد سونوگرافی پرتابل
در ابتدا باید بگوییم که معنی کلمه پرتابل ،قابل حمل است. بدین معنا که شما می توانید دستگاه را از هر جا به بعد هر جای دیگر بهراحتی منتقل کنی. بنابراین عبارت سونوگرافی پرتابل را میتوان بدین گونه معنا کرد که دستگاهی است که در پزشکان میتوانند برای سونوگرافی در منزل و از آن استفاده کرده و بهراحتی آن را حمل کنند.
سونوگرافیهای پرتابل دارای وزن سبک بوده و برای انجام دادن معاینات در خانه انتخاب بسیار مناسبی هستند.همانطور که گفته شد، در این دستگاه ها سه بخش وجود دارد که ازجمله آن ها می توان به پردازنده، صفحه نمایش و پروب اشاره کرد. پروب وظیفه دارد تا امواج صوتی را ارسال کرده و تصویر را روی صفحه نمایش نمایش دهد.
فرایند سونوگرافی قابل حمل
درواقع برخی تصور می کنند که نحوه کار سونوگرافی پرتابل با دستگاه سونوگرافی در کلینیکهای مختلف متفاوت است. اما لازم است به شما بگوییم که این دستگاه از نظر فرآیند و تصویربرداری از بدن کاملاً شبیه به دستگاههای معمولی عمل میکند. تنها تفاوتی که میان این دو وجود دارد این است که سونوگرافی های قابل حمل را می توان به منزل بیمار برد و چنین خدمات درمانی را در خانه انجام داد.
کیفیت عکسبرداری سونوگرافیهای پرتابل
اگر تصور میکنید که این دستگاهها به دلیل کوچک بودن و وزن سبکی که دارند، نمیتوانند با کیفیت مطلوبی از بدن تصویربرداری کنند. بایستی بگوییم که سخت در اشتباهید! درواقع ای ممکن است که دقت و حساسیت در سونوگرافی پرتابل بیشتر از دستگاه سونوگرافی معمولی باشد. بنابراین نسبت به اینموضوع نگرانی نداشته باشید و چنانچه شرایط مراجعه به کلینیکهای درمانی را ندارید، بهتر است که از سونوگرافی از خدمات سونوگرافی در منزل بهرهمند شوید.
کامنتی ثبت نشده است