از جمله روش های تشخیص و درمانی که به صورت فراوان مورد استفاده قرار می گیرد، نوار قلب می باشد. در واقع این روش نشان دهنده عملکرد قلب و همچنین تعداد ضربان آن می باشد. لازم است بدانید که گرفتن ضربان قلب هیچ خطری برای بدن نخواهد داشت چرا که نه از اشعه ای استفاده می شود و نه وسیله ای به داخل بدن وارد می شود در ادامه این مقاله از سایت نبض اول با ما همراه باشید تا در مورد این که چرا نوار قلب میگیریم و این که این روش تشخیص چه کاربردهایی دارد، اطلاعات مفیدی را به شما ارائه دهیم.
نحوه انجام نوار قلب
الکتروکاردیوگرام یا همان نوار قلب در حقیقت یک نوع نمودار است که می توان با مشاهده آن تشخیص داد که قلب در چه وضعیتی قرار دارد، فعالیت آن به چه صورت است و ضربان آن در هر ثانیه به صورت متوالی چگونه می باشد. در چنین روشی جهت بررسی فعالیت های الکتریکی قلب که توسط گره سینوسی انجام می شود، می توان از وضعیت قلب مطلع شد.
برای گرفتن نوار قلب قطعات پلاستیکی را روی قسمت مختلف بدن همانند دست، پا، سینه شکم و غیره می چسبانند و سپس با روشن کردن دستگاه از وضعیت قلب مطلع خواهند شد. همانطور که در بخش اول نیز گفته شد، این روش هیچ خطری نداشته و می تواند در تشخیص درست به پزشک بسیار موثر واقع شود. به جرات می توان گفت که گرفتن نوار قلب جزو بهترین و در دسترس ترین کارهایی است که می توان برای تشخیص وضعیت بیماران در هنگام ضربان قلب بالا یا درد قفسه سینه انجام داد. همچنین از این روش برای کسانی که دچار سکته قلبی شدند نیز استفاده می گردد. حال ممکن است برخی افراد شرایط مراجعه به مراکز درمانی را برای انجام این کار نداشته باشند، اما اصلا جای نگرانی وجود ندارد و همه افراد می توانند از خدمات نوار قلب در منزل که توسط مراکز خدمات درمانی در منزل ارائه می شود، استفاده کنند در ادامه در این خصوص راهنمایی های بیشتری را به شما ارائه خواهیم داد.
اهمیت نوار قلب در تشخیص
در ابتدا لازم است بگویم که نوار قلب برای همه افراد الزامی نبوده و تنها کسانی باید از این روش تشخیص استفاده کنند که به سکته قلبی یا مشکلات قلبی مشکوک باشند. همچنین نارسایی قلبی نیز از جمله مریضی هایی است که اگر سبب بزرگ شدن قلب گردد، می توان آن را از طریق این روش تشخیص داد. البته که این آزمایش برای افرادی که بخشی از قلب یا تمام آن بزرگ شده باشد کاربرد ویژه ای دارد.
از مواردی که سبب اهمیت ویژه گرفتن نوار قلب می شود، می توان به مشکلات هدایتی و عضلانی قلب اشاره کرد. بنابراین می توان گفت که این نوع آزمایش علاوه بر بررسی وضعیت قلب بیماران می تواند تا حدودی پزشک و افراد را از وضعیت بدن نیز مطلع سازد. همچنین این روش برای کسانی که قصد خودکشی داشته و یا با استفاده از دارو مسموم شدن نیز می تواند کاربرد داشته باشد. چرا که با گرفتن این نوار پزشک می تواند از علائم حیاتی بیمار به خوبی با خبر شود. چنانچه در خانواده شما سابقه بیماریهای قلبی وجود دارد، بهتر است که هر چند وقت یک بار جهت گرفتن نوار قلب در منزل اقدام کنید.
نوار قلب در منزل
همانطور که در بخش های قبلی گفته شد شما می توانید جهت گرفتن نوار قلب از مراکزی که به ارائه خدمات درمانی در منزل می پردازند، کمک بگیرید. خوشبختانه این روزها بسیاری از خدمات درمانی و آزمایش ها در منزل انجام می شود که از جمله آنها میتوان به سرم تراپی در منزل، فیزیوتراپی در منزل ، سونوگرافی و غیره اشاره کرد.
در صورتی که تصور می کنید هزینه خدمات در منزل از هزینه خدمات مراکز درمانی بیشتراست، باید به شما بگویم که این تصور کاملا اشتباه است و شما با انتخاب این روش می توانید تا حد بسیار زیادی در هزینه ها نیز صرفه جویی کنید. شما می توانید جهت گرفتن نوار قلب در منزل در تهران به مجموعه نبض اول مراجعه کرده و از نیروهای مجرب و با تجربه آنها بهره مند شوید.
سخن پایانی
متلسفانه بسیاری از مردم از کاربرد نوار قلب و اهمیت آن در تشخیص وضعیت قلب باخبر نیستند. اما ما به شما می گوییم که هیچ روشی تا این حد نمی تواند به طور دقیق شما را از وضعیت بدن و همچنین قلب مطلع کند و از بیماری هایی همانند سکته قلبی جلوگیری کند.
کامنتی ثبت نشده است