Cursor, Click, Select youtube linkedin whatsapp e add list diet heart Phone, Call 13 Play, Next 1 Medical Сross, Sign, Circle Documents, File, List doctor Alarm, Clock, Time, Timer 3 truck 2 apple Arrow 17 Arrow 27 Phone, Call 11 Search, Loupe menu burger square 6 Arrow, Forward chevron down Send Reply, Emails, Letter, Mail 1
سونوگرافی شکم و لگن: راهنمای کامل
سونوگرافی شکم و لگن: راهنمای کامل
1403-08-12

یکی از بهترین راه‌های سنجش و بررسی سلامت ارگان‌های داخلی، انجام سونوگرافی شکم و لگن است. روشی غیر تهاجمی و بدون درد که با استفاده از فرکانس‌های بالا و امواج صوتی به وسیله امواج اولتراسوند و حرکت مبدل روی پوستی که به ماده‌ای ژلی و رسانا آغشته شده است، تصاویری دقیق از وضعیت اندام‌های داخلی به دست می‌دهد. این امواج برای بدن مضر نیستند و آسیبی به همراه ندارند و به همین دلیل حتی برای زنان باردار نیز استفاده می‌شوند. برای تشخیص بیماری‌های کلیه، کبد، مجاری صفراوی، روده و… ممکن است برای شما سونو شکم و لگن تجویز شود، در این مطلب تمام نکاتی که در این زمینه باید بدانید جمع‌آوری شده است.

نکات مهم سونوگرافی شکم و لگن

  • غیرتهاجمی بودن: در این روش تصویر برداری نیازی به تزریق ماده یا جراحی نیست، بدون نفوذ ماده یا شی به بدن انجام می‌شود و خطر یا عوارض جانبی به همراه ندارد.
  • دقت بالا: تصاویر به دست آمده از طریق سونوگرافی جزئیات بسیاری مانند رگ‌های خونی را نیز نمایش می‌دهند و این جزئیات و دقت بالا در تشخیص بسیار مفید هستند.
  • سرعت و سهولت انجام: سونوگرافی شکم و لگن و همچنین سایر اقسام آن به سرعت و سادگی انجام می‌شود.
  • هزینه مناسب: این شیوه تصویربرداری علاوه به اینکه عوارضی ندارد، به لحاظ هزینه نیز مناسب‌تر از سایر شیوه‌های تصویربرداری است.

انواع سونوگرافی شکم و لگن

انواع سونوگرافی شکم و لگن

  • سونوگرافی شکم عمومی: سونوگرافی کامل شکم و لگن برای بررسی وضعیت اندام‌های داخلی مانند کبد، کیسه صفرا، طحال، لوزالمعده، کلیه‌ها و عروق بزرگ شکمی استفاده می‌شود.
  • سونوگرافی لگن: برای بررسی رحم، تخمدان‌ها، لوله‌های فالوپ، مثانه و پروستات در مردان استفاده می‌شود.
  • سونوگرافی ترانس واژینال :این روش به‌طور خاص برای بررسی اندام‌های داخلی لگن زنان استفاده می‌شود. در این روش پروب سونوگرافی به طور مستقیم وارد واژن می‌شود که تصاویر دقیق‌تری از رحم و تخمدان‌ها به دست می‌دهد.
  • سونوگرافی ترانس رکتال: این نوع سونوگرافی عمدتاً برای بررسی پروستات در آقایان انجام می‌شود. پروب سونوگرافی به داخل راست روده وارد می‌شود و تصاویر دقیقی از پروستات ارائه می‌دهد.
  • سونوگرافی داپلر: این نوع سونوگرافی در مواردی که نیاز به بررسی جریان خون در شریان‌ها و انسداد رگ‌ها وجود دارد تجویز می‌شود.
  • سونوگرافی الاستوگرافی: الاستوگرافی برای بررسی بافت‌های بدنی کاربرد دارد، در مواردی که نیاز به بررسی بافت‌های بدن به ویژه کبد، جهت تشخیص توده وجود داشته باشد از این نوع سونو استفاده می‌شود.

کاربردهای سونوگرافی شکم

از جمله کاربردهای سونوگرافی شکم و لگن تشخیص مشکلات و بیماری‌ اندام‌های داخلی بدن از جمله تومورها و کیست‌ها و عفونت‌ها و … بیماری‌های کلیوی و کبدی، تشخیص جنسیت در هفته 8 ام بارداری و رشد جنین، مشکلات تناسلی و ادراری است. در صورتی که پزشک معالج شما در معاینات اولیه تشخیص یکی از این موراد را بدهد و یا علائمی از هر یک مشاهده کند با تجویر سونوگرافی به ارزیابی دقیق‌تر اندام‌های داخلی مربوطه خواهد پرداخت. جزئیاتی که از طریق تصاویر سونوگرافی به دست می‌آید، در پروسه تشخیص و درمان به پزشکان کمک می‌کند که ریسک را کاهش دهند و عملکرد بهتری داشته باشند.

آمادگی سونو گرافی شکم و لگن

برای انجام سونوگرافی شکم و لگن چه آمادگی‌هایی نیاز است؟ بسته به نوع سونوگرافی که انجام می‌دهید و علت انجام آن ممکن است پزشکان دستور العمل خاصی برای آمادگی پیش از سونو به شما بدهد. به طور کلی برخی از دستورات مشترک عبارتند از:

  • ناشتایی: برای انجام سونوگرافی شکم، معمولاً ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتایی توصیه می‌شود.
  • پر کردن مثانه: قبل از انجام سونوگرافی لگن، توصیه می‌شود مثانه را پر کنید تا تصاویر واضح‌تری از اندام‌های لگن به دست آید.
  • پرهیز دارویی: برخی از داروها در نتیجه سونوگرافی تاثیر دارند، در صورتی که داروی خاصی مصرف می‌کنید پیش از انجام سونو با پزشک خود درمیان بگذارید.
  • پرهیز از غذاهای نفاخ: از مصرف غذاهایی که باعث تولید گاز در روده می‌شوند، مانند حبوبات، کلم، پیاز و نوشابه‌های گازدار، خودداری کنید.

آمادگی سونو گرافی شکم و لگن

بهترین زمان سونوگرافی شکم و لگن

سونوگرافی از جمله روش‌های تشخیصی است که محدودیتی ندارد و در هر زمانی می‌توانید نسبت به انجام آن اقدام کنید. بهتر است که با معده خالی انجام شود و از 12 ساعت قبل از خوردن و نوشیدن پرهیز کنید. در صورتی که سونوگرافی برای بانوان و به جهت ارزیابی اندام‌های تناسلی زنانه و بارداری انجام می‌شود باید زمان خاصی در ماه با توجه به توصیه پزشک انجام شود. اما عموما به این صورت است:

  • زنان: بهترین زمان برای انجام سونوگرافی لگن، چند روز پس از پایان قاعدگی است.
  • بارداری: در دوران بارداری، سونوگرافی شکم و لگن برای بررسی رشد جنین و ارزیابی وضعیت مادر استفاده می‌شود.

 بیشتر بخوانید: تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲ در چیست؟

سونوگرافی لگن و شکم در منزل

با توجه به اینکه برای انجام سونو در مراکز عمومی زمان زیادی لازم است و برای برخی از بیماران انتظار در صف‌های طولانی دشوار است؛ امکانی برای انجام سونوگرافی لگن و شکم در منزل در نظر گرفته شده است. با دریافت این خدمات در منزل نه تنها از شلوغی مراکز فاصله می‌گیرید، بلکه بیمار نیز در شرایط راحت‌تر و با حفظ حریم شخصی خود و بدون تحمل زحمت جا به جایی تصویربرداری را انجام خواهد داد. نبض اول مفتخر است که با پرسنلی حرفه‌ای و تجهیزاتی به روز با قدرت تشخیص بالا خدمات سونوگرافی در منزل را به تمام متقاضیان محترم در تهران و کرج ارائه می‌دهد.

 

سونوگرافی شکم و لگن در زمان پریودی

انجام سونوگرافی لگن در زمان پریودی به دلیل وجود خون در رحم، ممکن است تصاویر را مبهم کند. بنابراین، بهتر است سونوگرافی لگن را چند روز پس از پایان قاعدگی انجام دهید.

0  دیدگاه
شماهم توی این بحث شرکت کنید

کامنتی ثبت نشده است

0  دیدگاه
شماهم توی این بحث شرکت کنید

کامنتی ثبت نشده است