فیزیوتراپی در منزل
فیزیوتراپی از جمله امور درمانی میباشد که در جهت تکمیل درمان و همچنین پیشگیری از آسیب های جدی تر برای بیماران انجام میشود.
فیزیوتراپی در منزل شامل:
-بیماران سکته مغزی
تعویض مفصل زانو و لگن
آرتروز زانو
پارکینسون و MS
ضایعه نخاعی
دیسک کمر و…
متخصصین فیزیوتراپی مرکز نبض اول همگی عضو نظام پزشکی و انجمن فیزیوتراپی می باشند.
درمان بیماران نیازمند فیزیوتراپی در منزل با جدید ترین دستگاه های موجود انجام میپذیرد.


هدف اصلی ما در نبض اول کسب رضایت همراهانمان می باشد و همواره می کوشیم تا با تلاش شبانه روزی رضایت شما عزیزان را کسب نماییم.
شما هم اکنون برای دریافت خدمات و مشاوره درمانی میتوانید با ما تماس بگیرید.
یکی از مهمترین چالش های انسانها در زندگی، حفظ و ارتقای سلامت است که خوشبختانه امروزه دریافت خدمات پزشکی به دلیل گسترش علم و دانش به راحتی و آسانی انجام پذیر است. افراد میتوانند در زمان ابتلا به بیماری هایی که برای سیستم حرکتی اختلال به وجود آمده است به مراکز درمانی بروند و از درمانهای مختلف مانند فیزیوتراپی استفاده کنند و به مرور زمان سلامتی خود را به دست آورند. اما گاهی اوقات اوضاع یک بیمار به قدری حاد است که برای دریافت چنین خدماتی قادر به بیرون رفتن از منزل خود نیست بنابراین باید از خدمات مرتبط با فیزیوتراپی در منزل بهره مند شود.
فیزیوتراپی در منزل چیست؟
فیزیوتراپی یکی از شاخه های مهم و شناخته شدۀ علم پزشکیست که از آن برای توانبخشی بیماران استفاده میشود. اکثر اوقات پزشکان برای بهبود بیماری هایی مانند ارتوپدی، مغز و اعصاب، قلبی و ریوی و یا برای رفع مشکلات ناشی از دوران پیری و یا آسیبهای ورزشی، فیزیوتراپی تجویز میکنند. فیزیوتراپیست به بیمار کمک میکند که سلامتی خود را بازیابد، امکان حرکت پیدا کند و قدرت و عملکردش به حداکثر برسد. از روشهای متنوعی در فیزیوتراپی برای درمان بیماران استفاده می شود که مهمترین آنها عبارتند از: روشهای درمانی دستی ، سرما و گرما درمانی، تکنیکهای الکتروتراپی.
فیزیوتراپی در منزل به چه بیمارانی پیشنهاد میشود؟
فیزیوتراپی درمانیست که برای موثر واقع شدن به مدت زمان زیاد و مراجعات مکرر و روزانه احتیاج دارد. بنابراین به بیمارانی که قادر به حرکت کردن و رفتن به مراکز درمانی نیستند یا شرایط نشستن در نوبتهای طولانی مدت را ندارند، پیشنهاد میشود که از فیزیوتراپی در منزل استفاده کنند. بطور کل فیزیوتراپی در منزل به بیمارانی توصیه میشود که:
- وضعیت بسیار بحرانی و حادی دارند که بیرون رفتن از منزل سلامتی آنها را به خطر می اندازد.
- حرکت آنها بسیار محدود است و جابه جا کردن آنها بسیار سخت و دشوار است.
- به مراکز درمانی دسترسی خوب و سریع ندارند.
- علاقه دارند که درمانهای شخصی و خصوصی دریافت کنند.
- همراهان آنان زمان کافی برای انتقال بیمار به مراکز درمانی نداشته باشند.
- میخواهند که درمان آنها در محیط آرام انجام شود.
چه بیمارانی میتوانند از فیزیوتراپی در منزل بهرهمند شوند؟
افرادی که از بیماریهای زیر رنج می برند بهتر است که برای تسریع در روند درمان خود از فیزیوتراپی در منزل استفاده کنند تا فیزیوتراپ از ارزیابی تا مرحلۀ آخر در کنار آنها باشد.
- بیماریهای مرتبط با مغز و اعصاب مانند فلج مغزی، سکته مغزی، ام اس و پارکینسون.
- بیماریهای مادرزادی مانند فلج اطفال و یا بلز، میلومننگوسل.
- بیماریهای مرتبط با ارتوپدی مانند شکستگی استخوان، جراحی های ارتوپدی مانند تعویض کشکک زانو و یا تعویض مفصل لگن.
- بیماریهای مرتبط با روماتیسم مانند آرتروز.
- بیماریهای مرتبط با عضلات و اسکلت مانند تاندونیتها و بورسیتها.
مزایای فیزیوتراپی در منزل چیست؟
تاثیر درمان فیزیوتراپی در بهبود بیماران و بازیابی سلامتی آنان بر همگان واضح است. در ادامه به برخی از مزایای فیزیوتراپی در منزل میپردازیم.
- آسایش و راحتی بیشتر بیمار : دیگر لازم نیست که بیمار در صف های طولانی و نامنظم کلینیک ها منتظر بماند.
- انجام درمانهای خصوصی : با توجه به اینکه تمرکز فیزیوتراپیست بر روی یک بیمار است، تمرینات دقیق تر و بهتر انجام میشود.
- سرعت بخشی به روند بهبودی بیمار : با توجه به اینکه درمان بصورت شخصی و خصوصی انجام میگیرد و بیمار خستگیهای ناشی از رفت و آمد و نشستن در نوبتهای طولانی را نداشته، روند بهبودی، سرعت بیشتری خواهد گرفت.
- صرفه جویی در هزینه ها : اگر فیزیوتراپی در منزل انجام شود هزینه رفت و آمد نخواهید داشت.
- نظارت بهتر و بیشتر اعضای خانواده : فیزیوتراپی در حضور اعضای خانواده انجام میگیرد بنابراین تمامی آنها می توانند درک بهتری از وضعیت بیمار داشته باشند و از فیزیوتراپیست سوالات خود را بپرسند و نحوۀ کمک کردن به بیمار را آموزش ببینند.
اولین جلسۀ فیزیوتراپی در منزل به چه صورت خواهد بود؟
در اولین جلسه، مشکل بیمار توسط فیزیوتراپ بررسی میشود. سوابق پزشکی به دقت بررسی می شود و معاینه فیزیکی انجام خواهد شد. فیزیوتراپ بعد از بررسی تمامی موارد ذکر شده یک برنامه برای درمان بیمار، در نظر میگیرد و کار خود را آغاز میکند. در این جلسه بهتر است که یک یا دو نفر از اعضای خانواده حضور داشته باشند تا تمامی نکات گفته شده توسط فیزیوتراپ را یاد بگیرند و یا در جایی بنویسند تا در فرصتی مناسب با بیمار تمرین کنند.
چه شرایطی را باید برای دریافت فیزیوتراپی در منزل فراهم نمود؟
همانطور که گفته شد در فیزیوتراپی در منزل درمانگر برای ارائۀ خدمات توانبخشی به منزل بیمار می رود پس باید شرایطی فراهم شود تا نتایج موثرتر و بهتری از روند درمان گرفته شود. توصیه میکنیم که برای دریافت نتایج بهتر شرایط زیر را فراهم آورید.
- انتخاب محل مناسب در منزل : محلی را برای فیزیوتراپی انتخاب کنید که دارای نور و دمای مناسبی باشد. معمولاً فیزیوتراپ دستگاه و وسیله با خود می آورد پس جایی را انتخاب کنید که فضای کافی برای انجام تمرینات فیزیوتراپی وجود داشته باشد. فضای امن و عاری از هر گونه وسایل تیز و برنده را فراهم کنید چون ممکن است که بیمار در حین انجام تمرینات تعادلش را از دست بدهد و با اینگونه وسایل آسیب ببیند.
- برقراری آرامش و سکوت در منزل : برای آنکه فیزیوتراپ تمرکز بیشتری بر روی کار خود داشته باشد بهتر است که کودکان و یا حیوانات خانگی در منزل نباشند. حتی توصیه میشود که تلفن و یا موبایلها را خاموش کنید.
- فراهم نمودن نوشت افزار : اکثر اوقات فیزیوتراپ برای تسریع در بهبود بیمار، تمرین هایی به بیمار میدهد که برخی از آنها برای تغییر در سبک زندگی بیمار لازم است و باید به دقت انجام شوند. پس بهتر است که تمام نکات و تمریناتی که توسط فیزیوتراپ گفته میشود را به دقت گوش کنید و یادداشت کنید و طبق آنها عمل نمایید.
تاثیر فیزیوتراپی در منزل بر روی درمان بیماریها به چه صورت است؟
فیزیوتراپی دامنۀ گسترده و متنوعی از تخصصها را شامل میشود و افراد برای درمان بیماریهای متفاوتی می توانند از این شیوۀ درمان استفاده کنند. فیزیوتراپی برای درمان بیماری هایی مانند ارتوپدی، مغز و اعصاب، قلبی و ریوی و یا رفع مشکلات ناشی از دوران پیری و یا آسیبهای ورزشی تجویز میشود که در ادامه بصورت جداگانه توضیح داده میشود که این درمان چه تاثیری بر بهبود هر یک از آنها دارد.
- کاهش و یا از بین بردن درد در ناحیۀ کمر، گردن و پا : با استفاده از روش الکتروتراپی می توان توان ماهیچه ها و عملکرد مفاصل را افزایش داد و درد را کاهش و به مرور زمان از بین برد و دیگر لازم نیست که با دردهای ناشی از ناحیۀ کمر، گردن و پا زندگی بگذرانید.
- بهبود توان حرکتی : فیزیوتراپ به کمک تمرینات ورزشی به بیمارانی که در حرکت کردن و یا راه رفتن و ایستادن مشکل دارند کمک میکند تا توانایی جسمی و حرکتی خود را بازیابند.
- پیشگیری از عملهای جراحی : فیزیوتراپی میتواند به از بین بردن درد حاصل از مشکلات و جراحت های متفاوت کمک کند تا از انجام عملهای جراحی جلوگیری شود. البته ناگفته نماند که از فیزیوتراپی برای بهبود سریع جراحتهای بیمار بعد از عمل جراحی هم کمک گرفته میشود تا بیمار خیلی سریع به روال عادی زندگی خود بازگردد.
- حفظ و افزایش تعادل بدن به منظور جلوگیری از زمین خوردن : برخی از بیماران در حفظ تعادل خود مشکل دارند و فیزیوتراپ وظیفه دارد که به منظور جلوگیری از بروز مشکلات و شکستگیهای ناشی از افتادن بیمار، حرکات و تمرینات ورزشی مناسب را با او تمرین کند.
- بهبود سریع آسیبهای ورزشی: برخی از حرکات ورزشی به بدن انسان آسیب می زند، بنابراین باید از فیزیوتراپیست هایی که به این حوزه مسلط هستند کمک گرفت تا حرکات و تمرینات متناسب با شرایط بدنی را معرفی کنند.
- توانبخشی بیمار بعد از سکته مغزی : بیمارانی که سکته مغزی کرده اند با مشکلات عدیده ای مانند از دست دادن قدرت حرکت و اختلال در عملکرد طبیعی بدن خود مواجه میشوند. فیزیوتراپی میتواند بخشهایی از بدن که آسیب بیشتری دیده است را با حرکات و تمرینات ویژه بهبود بخشد.
- توانبخشی بیماران سالمند : پوکی استخوان یکی از شایعترین بیماری در سالمند است که به کمک فیزیوتراپی می توان سالمندان را به صورت اصولی به حرکت واداشت تا عوارض این بیماری کمتر و دیرتر مشاهده شود.
- بهبود مشکلات و اختلالات حرکتی در کودکان : خوشبختانه امروزه برخی از مشکلات حرکتی کودکان را میتوان به کمک فیزیوتراپی برطرف نمود. فیزیوتراپی در منزل میتواند نقش بسیار موثر و اساسی در رفع بیماریهای مادرزادی کودکان برای رسیدن به تواناییهای بالقوه داشته باشد.
- بهبود بیماریهای قلبی و ریوی : برخی از بیماران بعد از حملات قلبی، اختلالاتی در عملکرد جسمی خود دارند که باید برای بهبودی آنها از فیزیوتراپی استفاده نمود. همچنین بیمار میتواند با انجام حرکات و تمرینات ورزشی که توسط فیزیوتراپ داده میشود فشار خون و میزان ضربان قلب خود را کنترل نماید. فیزیوتراپی میتواند به بیمارانی که درگیر بیماری انسداد ریه هستند کمک کند تا توان و قدرت خود را افزایش دهند.
- کنترل و بهبود بیماریهای عروقی و دیابتی : برخی از تمرینات و حرکات فیزیوتراپی در تنظیم قند خون تاثیرات بسیار مناسبی داشته اند و افراد مبتلا به دیابت میتوانند بیماری خود را با این روش کنترل کنند