مراقبت از بیمار و سالمند
مراقبت از بیمار و سالمند
یکی دیگر از بخش های های نبض اول مراقبت از بیمار و سالمند می باشد که جهت راحتی هرچه بیشتر شما متقاضیان عزیز می باشد.
مراقبت از سالمند و بیمار در نبض اول شامل بخش های زیر می باشد:
مراقبت از سالمند
مراقبت از سالمند شما در منزل توسط مراقبین و پرستار های دوره دیده و با تجربه که به صورت روزانه یا شبانه روزی در خدمت شما عزیزان می باشند.
پرستاری از بیماران ICU
پرستاری از بیماران اللخصوص بیماران ICU و CCU که نیاز به مراقبت های پرستاری ویژه دارند ، از جمله امور تخصصی مرکز نبض اول
می باشد که توسط پرستاران مجرب و ویژه کار و عضو نظام پرستاری انجام میگردد.
وظایف پرستار سالمند در منزل چیست
مراقبت از سالمندان نیاز به برنامه ریزی برای یک مراقبت طولانی مدت دارد. در حال حاضر، با پیشرفت علم پزشکی، متوسط طول عمر شهروندان به تدریج در سراسر جهان در حال افزایش است و نتیجه آن ظهور جامعه ای پیر است. بیماران سالخورده خصوصاً مستعد ابتلا به بیماری های مختلف مزمن هستند و بسیاری از بیماران مسن بستری شدن در خانه و خدمات پرستاری در منزل و پرستار سالمند را انتخاب می کنند. بنابراین با توجه به سالخوردگی جمعیت، تقاضای بیشتری برای خدمات پرستاری در منزل وجود دارد، که همچنین نشان دهنده رشد اجتماعی است.
پرستاری از بیمار در منزل با هدف کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی و بهبود عملکرد مستقل سالمندان ارائه شده است. هدف اصلی پرستار سالمند حفظ و یا بهبود توانایی های عملکردی و رفاه سالمندان و کاهش استفاده از نهادهای خدمات درمانی مانند بیمارستان است.
از آنجایی که افراد مسن و سالمندان ترجیح میدهند زندگی مستقلی داشته باشند، از خدمات پرستاری به شکل های مختلفی می توانند استفاده کنند. پرستار در منزل درمان های پزشکی را ارائه می دهد.
پرستاری سالمند در منزل چه کاری انجام می دهد؟
یک پرستار سالمند به بیمار مسن که قادر به ترک خانه نیست کمک پزشکی می کند و مراقبت های پرستاری در خانه را برای بیمار فراهم می کند. مراقبتهای درمانی شامل موارد زیر است:
مراقبت از زخم
پیشگیری از زخم بستر
درمان زخم بستر
کمک به تنفس بیمار از طریق اکسیژن رسانی دستگاه تنفسی
تراکئوتومی و بازکردن راه هوایی بیماری
مراقبتهای دیابت
مراقبت از بیماری کولوستومی
تزریقات و تجویز سایر داروها
انجام اقدامات پزشکی پیشرفته
تفاوت های زیادی در نوع خدمات پرستاری از سالمند در منزل مورد نیاز هر بیمار سالمند با توجه به شرایط و نوع بیماری وجود دارد، از شرح حال گیری از بیمار برای جمع آوری اطلاعات پزشکی گرفته تا “ارزیابی چند بعدی سالمند ” که در آن ارزیابی پزشکی، عملکردی، روانی و اجتماعی و سایر مشکلات انجام می شود. به طور کلی عناصر مشترک خدمات پرستار سالمند شامل موارد زیر است:
آموزش به بیمار و خانواده در مورد روش ها و راهکارهای مناسب مراقبت های بهداشتی در منزل
هماهنگی با پزشکان، فیزیوتراپیستها، کاردرمانگران و سایر افراد برای مراقبت از بیمار
مدیریت درد در بیمار
توصیه کردن ابزارها یا وسایلی که ممکن است کیفیت زندگی بیمار را بهبود ببخشند
مراقبتهای پرستاری در منزل برای بیماران مبتلا به بیماری مشخص
سالمندان معمولا مبتلا به بیماریهایی مانند هر یک از موارد زیر می شوند و به همین دلیل به مراقبت ماهرانه پرستاری و پرستار سالمند نیاز دارند، این بیماری ها می توانند در خانه نیز مدیریت شوند.
بیماریهای قلبی و عروقی
دیابت
دمانس، از جمله: بیماری آلزایمر
افسردگی
آرتروز
پوکی استخوان
مشکلات تنفسی
سقوط مکرر
بیماری پارکینسون
سکته مغزی
سکته قلبی
مراقبت بعد از عمل جراحی
سرطان
سایر بیماریها
پرستار سالمند برای اختلالات عصبی
بسته به ماهیت و دامنه بیماری، افراد سالمند مبتلا به اختلالات عصبی نیاز به طیف گسترده ای از خدمات مراقبتی و پرستاری دارند. کسانی که بیماری آنها به مرحله پیشرفته رسیده به مراقبت شبانه روزی و پشتیبانی کاملاً تخصصی نیاز دارند، در حالی که سایر سالمندان ممکن است فقط به کمکهای اولیه یا مراقبت شخصی به صورت نیمه وقت نیاز داشته باشند. پرستار سالمند در مراقبت از افراد مبتلا به اختلالات عصبی – از جمله مراقبت از آلزایمر، دمانس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS )، پارکینسون، مولتیپل اسکلروزیس و موارد دیگر – تخصص دارند و می توانند به بیمار کمک کنند تا از چالشهای جسمی و عاطفی که با آنها روبرو هستند، عبور کنند.
در بیشتر موارد سالمندان با معلولیتهای جسمی یا نیازهای ویژه زندگی می کنند به همین دلیل نیازهای مراقبتی منحصر به فرد دارند. در بسیاری از موارد، تحرک آنها محدود است و نیاز به فیزیوتراپی در منزل دارند. این مشکلات حرکتی میتواند منجر به ایجاد زخمهای بستر شود.
نقش پرستار سالمند در منزل مراجعه به خانه بیمار، انجام برنامه درمانی، ارزیابی مشکلات سلامتی و بهداشتی بیمار و تدوین برنامه درمانی جدید با همکاری پزشک معالج بیمار می باشد. این پرستاران خدمات پرستاری سالمند در منزل را به بیماران ارائه می دادند. آنها مسئول مدیریت ویزیت ها و مراقبت در منزل، معاینه بیماران، تدوین برنامه درمانی و موارد دیگر را به عهده دارند.
اقدامات پرستار سالمند در اولین ویزیت
در اولین ویزیت یک پرستار سالمند با هماهنگی با پزشک معالج با بیمار کار خواهد کرد تا مراقبت های لازم را دریافت کند. در طول اولین بازدید، پرستار سالمند تمام جزئیات برنامه مراقبتی و درمانی را برای شما توضیح می دهد، از جمله اینکه اگر نیاز به ویزیت متخصص و یا فیزیوتراپی و متخصص تغذیه داشته باشید آنها میتوانند شما را راهنمایی کنند.
اگر بیمار سالمند در بیمارستان بستری بوده است پرستار پرونده پزشکی و دستورالعملهای پزشک معالج بیمار را مطالعه میکند برای شما توضیح می دهد تا مطمئن شود که به درستی آنها را درک کرده اید و برای انجام آنها اطلاعات لازم را دارید.
بنابراین حتماً دستورالعمل های ترخیص و لیستی از داروها را برای نشان دادن به پرستار سالمند در دسترس داشته باشید. پرستار همچنین ویزیت های بعدی پزشک را به شما یادآوری می کند و به هر سوالی که شما یا اعضای خانواده و مراقبان دارند پاسخ می دهد و تکنیک های لازم برای مراقبت از بیمار را اجرا میکند. پرستار لوازم مورد نیاز بیمار سالمند از اکسیژن گرفته تا دستکش استریل را سفارش خواهد داد و به شما و مراقبان می آموزد که چگونه از هر وسیله خاص که بخشی از درمان بیمار است استفاده کنید. بسته به نیاز شما، اولین بازدید ممکن است تا سه ساعت طول بکشد. پرستار سالمند همچنین ارزیابی کاملی از وضعیت بیمار انجام می دهد که شامل :
علائم حیاتی را بررسی می کند
محل زخم یا برش را کنترل می کند
داروهای بیمار را تزریق می کند
هماهنگی با پزشک
پشتیبانی از بیمار در زمان بازگشت از بیمارستان به خانه
کمک به تغذیه بیمار
حمایت عاطفی و معنوی از بیمار
تکریم و احترام بیمار
بررسی ایمنی بیمار در منزل توسط پرستار سالمند
ایمنی بیمار در خانه به اندازه ایمنی بیمار در بیمارستان مهم است. شرایط ناامن در خانه می تواند منجر به بستری غیر ضروری یا اجتناب پذیر در بیمارستان شود. مراقبت در منزل هزینه ها را کاهش می دهد، نتایج سلامتی را بهبود می بخشد و اقامت در بیمارستان را کاهش می دهد. پرستار در منزل بر موارد ایمنی بیمار را به دقت نظارت می کند. برای مثال ایمن بودن تخت و سایر تجهیزات بیمار را بررسی می کنند.
امروزه با توجه به پیشرفت های علم پزشکی و به دنبال افزایش امکانات و آسایش خانواده ها جمعیت سالمندان روبه افزایش می باشد و در امتداد این افزایش تعداد سالمندان افزایش نگرانی ها از تنهایی عزیزان و همچنین نگهداری از سالمندان نیز وجود دارد و با توجه به مشغله ها زندگی و و شغلی فرزندان واعضا خانواده همواره این دغدغه وجود دارد که چگونه بتوانند شخصی متعهد،متخصص و مطمئن را برای مراقبت و نگهداری از سالمند در نظر بگیرندکه با توجه به هزینه های زندگی در شرایط کنونی جامعه حقوق نگهداری از سالمند منطقی و به صرفه باشد.
نبض اول که تخصص مراقبت از سالمند در منزل در تهران و همچنین پرستاری از سالمند در منزل را دارد و با توجه به نیازهای خانواده های تهرانی کلیه خدمات پرستاری در منزل و خدمات مراقبت از سالمند را به نحو شایسته و درخور عزیزان سالمند ارائه میدهد.
مراقبت از سالمند در منزل یک شغل نمیباشد بلکه یک عشق و عشق ورزی میباشد که در وهله اول کار ثواب و در ادامه یک شغل محسوب میشود.عشق به عزیزان و سرمایه های معنوی زندگیمان، به این جهت شایسته است که پرستارخصوصی سالمند باتجربه،آموزش دیده ،متعهد و دلسوز باشد و سالمندشمارا همچون اعضای خانواده خود بپندارند و نحوه نگهداری از سالمند در خانه و اصول پرستاری از سالمند و بیمار را بداند.
مراقبت و پرستاری از سالمند و بیمار به چند بخش مجزا تبدیل میشودکه هرکدام شرح وظایف جداگانه و پرسنل جداگانه دارند برای مثال پرستاری از بیماران icu و ccu مستلزم استخدام پرستار متخصص یا به عبارتی کارشناس پرستاری می باشد که امور درمانی ازجمله مراقبت از زخم بستر،تزریقات و سرم تراپی، هماهنگی با پزشک معالج و اجرای دستورات پزشکی را برعهده داشته باشد.
پرستاری از کودک که شامل استاستخدام پرستار کودک با تجربه،دلسوز،مهربان و خوش رفتار میباشد.معمولا خانواده هایی که زوجین هر دو شاغل می باشند و یا مادر نیلز به همراه جهت رسیدگی به امور کودک و منزل دارد به فکر استخدام پرستار کودک هستند.
حقوق نگهداری از سالمند بسته به شرایط سالمند،اینکه توانایی حرکت دارند یا خیر و یا توانایی انجام اکور شخصی خود را دارند یا خیر اینکه برای سالمند عزیزمان پوشک استفاده میشود یا به اصطلاح سالمند پوشکی هستند یا لگن استفاده میکنند و یا سوند مثانه دارند یا خیر همگی از آیتم های تعیین کننده میزان حقوق پرستار هستند البته آیت های دیگری از جمله امور منزل، امور خارج از منزل و .. نیز دخیل هستند.
پرستار یا مراقبی که مسئولیت پرستاری از سالمند و بیمار را به عهده میگیرد دارای شرح وظایفی میباشد که یک چشم انداز کامل از امور و خدمات دریافتی سالمندتان را به شما ارائه می دهد که تعداد از این وظلیف مهم به تاختصار در ذیل می باشد:
۱٫همراهی بیمار و سالمند جهت انجام ویزیت های دوره ای پزشک و یا انجام سایر امور درمانی مورد نیاز سالمند از جمله سونوپرافی ، آزمایش و …خارج از منزل
۲٫اطلاع کامل از برنامه داروئی سالمند طبق دستورات پزشک معالج و اجرای دقیق آن
۳٫در صورت صلاحدید پزشک و رضایت سالمندانجام ورزش، ترمش و ماساژ سالمند به صورت منظم و روزانه
۴٫رسیدگی کامل به نظافت شخصی سالمند و استحمام ایشان با رعایت کامل احتیاطات لازم به کمک خانواده سالمند و نظافت سرویس های بهداشتی مورد استفاده سالمند
۵٫کنترل بهداشت شخصی سالمند و انجام امور شخصی ایشان البته با رضایت قلبی خوده سالمند مانند کمک به مسواک زدن،گرفتن ناخن ها ،اصلاح و شیو و…
۶٫شستن البسه کثیف و ملحفه های سالمند و مرتب کردن تخت وسایل سالمند به صورت همیشگی
۷٫توجه کردن به علایق سالمند و انجام امور دلخواه ایشان مانند کتاب خواندن،فیلم دیدن،گوش کردن خاطرات ایشان و …
موارد ذکر شده تعدادی از و.ظایف پرستار هستند و در مقالات بعدی به صورت کامل به توضیح شرح وظایف پرستار میپردازیم.اما در قبال امور و وظایف پرستار، خانواده نیز جهت رفاه حال سالمند خود و تسهیل ارائه خدمات توسط پرستار به سالمند نیز وظایف و مسدولیت هایی به عهده دارند که انجام دوطرفه این وظایف سبب ارائه بهترین خدمات به سالمند و افزایش کیفیت و رضایت زندگی ایشان می شود.از جمله وظایف و مسئولیت های مربوط به خانواده در قبال محیا کردن شرایط این می باشد که امنیت منزل را برای سالمند تامین نمایند برای مثال
برای دوش حمام و شیر دستشویی حسگر دما نصب کنید تا از پوست سالمندان در برابر سوختگی توسط آب داغ محافظت شود.
برای محل های لغزندهی خانه لایههای عایق مانند قرار دهید تا از لیز خوردن سالمندان و آسیب به ایشان جلوگیری شود.
مسیر رفت و آمد سالمند در خانه را روشن نگه دارید.
مبلمان و وسایل اضافی را که مانع حرکت آزادانه سالمندتان است را از سر راه بردارید.
برای حمام و دستشویی میلههای کمکی بگذارید. این میلهها از واجبات خانه سالمند استو از لیز خوردن و زمین خوردن ایشان جلو.گیری میکند.
همواره دارو و ملزومات لازم جهت خوراک،پوشاک و موارد مصرفی منزل و سالمند آماده باشد که نیاز نباشد جهت تنهیه وسایل مورد نیاز پرستار سالمند را ترک کند.
ارتباط سالمند با فرزندان ،اقوام، دوستان و آشنایان نباید قطع شود. سالمندان میتوانند سالها تجربه و مهارت را به دیگران منتقل کنند. اکثر سالمندان انجام چنین کارهایی را به نشستن در منزل و تماشای تلویزیون بهتر می دانند. انجام امور داوطلبانه،آموزش دانش و مهارت مورد نیاز به دیگران سالمند را سرگرم کار مفید می کند. بعضی سالمندان ترجیح میدهند در خانه بمانند زیرا فکر می کنند زندگی با پیری به اتمام می رسد. این تصمیم باعث بروز ناراحتی، افسردگی، و سایر امراض میشود.
در دوران سالمندی تغذیه بسیار مهم می باشد و اصول و مواردی هست که همواره مشاورین تغذیه بر آن تاکید میکنند
هرروز به طور مرتب صبحانه کانمل میل نمایند.
روزانه مقادیر مناسبی آب ،مایعات و نوشیدنی های کم قند بنوشند.
از مصرف نمک و مواد غذایی شور و ترشی ها به مقدار زیاد خودداری کنند.
گوشت سفیدمانند ماهی را حداقل ۱ بار در هفته در برنامه غذایی سالمند بگنجانید.
وعده های شام نتعادل باشد که دچار پرخوری و یا کم خوری و ضعف نشوند.
میوه و سبزی به مقدار مناسب و به صورت متنوع در برنامه غذایی روزانه آنها وجود داشته باشد.
چربی و مواد غذایی چرب کمتر مصرف کنند (مثل گوشت قرمز، کلهپاچه، جگر، خامه، کره، بستنی، سوسیس، کالباس و… )
سالمندان با افزایش سن دچار کهولت و بیماری می شوند و برخی از بیماری ها در بین اکثر سالمندان شایع می باشد:
مشکلات شنوایی:
افراد میانسالی که با اختلالات شنوایی دست و پنجه نرم میکنند به تدریج و در طول زمان دچار انزوای اجتماعی می شوند. و سعی میکنند تا با دیگران ارتباط نگیرند تا اختلالات شنوایی آنان،دیگران را آزرده نکند.بیماری سالمندان را باید جدی گرفت و به هیچ عنوان او را مورد تمسخر و توهین قرار نداد؛چرا که سطح امید به زندگی و اشتیاق او برای ادامه زندگی به شدت کاهش خواهد یافت.
در چنین مواقعی برای انکه فرد میانسال کمتر احساس تنهایی کند،بهتر است از پرستار سالمند کمک گرفت.آنها به خوبی می دانند که چگونه باید با کسانی که دچار اختلال شنوایی می باشد ارتباط برقرار کنند و همچنین با بهره مندی از علم روز دنیا میتوان حس زیبای شنیدن رو مجدد به سالمند هدیه داد.
دیابت:
یکی دیگر از شایع ترین اختلالاتی که افراد مسن به شدت با ان مواجه میشوند،دیابت میباشد.هم به دلیل کم تحرکی و هم هدم رعایت مناسب رژِم غذایی این بیماری در سالمند ها بسیار آسیب زا میباشد و ممکن است عملکرد کلیه و مثانه را نیز تحت تاثیر قرار دهد.در بسیاری از مواقع نیز مشاهده شده است که اعصاب بینایی بیمار نیز دچار مشکل میشود.
اختلالات بینایی:
رفتار های مختلف افراد غیر متخصص و ناآگاه با میانسالان کم بینا و نابینا منجر به افسردگی آنان خواهد شد.عدم توجه و رسیدگی به این افراد باعث آسیب های احتمالی همچون:حوادث فیزیکی(افتادن،برخورد کردن به چیزی و…)،مصرف اشتباه داروها و…میشود.
هایپرتنشن یا فشار خون بالا:
شاید اصطلاح قاتل خاموش را شنیده باشید.این اصطلاح برای کسانی به کار برده میشود که دچار مشکلات فشار خون می باشد.این بیماری دارای هیچگونه علائم ظاهری نمی باشد و به طور ناگهانی اتفاق می افتد و دارای آسیب های شدیدی همچون:سکته قلبی و مغزی و …..میباشند.
تنها راه حل مواجهه با این بیماری آن است که افراد دوره دیده و مراقبین اصول زیر را رعایت کنند:
برای مصرف دارو و اندازه گیری فشار خون میانسالان توجه و دقت کافی داشته باشند.
نمک اضافی را از تغذیه میانسالان حذف کنند.
شرایطی را ایجاد کنند تا سالمند کمتر در معرض فشار روانی و استرس قرار گیرد.
به فرد سالمند کمک کنند تا در حد توانشان فعالیت و تحرک داشته باشند.
نبض اول با پشتیبانی ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته پاسخگو کامل به نیاز های شما و سالمندتان می باشد و هر امر مراقبتی از قبیل مراقبت از سالمند و پرستار و امور درمانی از قبیل ویزیت پزشک متخصص و فیزیوتراپ در منزل و تزریقات و وصل سرم در منزل را به شما عزیزان ارائه می دهد.
کامنتی ثبت نشده است