ویزیت پزشک متخصص ارتوپدی در منزل شامل تشخیص و درمان انواع مشکلات و بیماریهای سیستم عضلانی اسکلتی است که از استخوانها، مفاصل، تاندون ها و رباط ها تشکیل شده است. در این مقاله انواع مشکلات رایج که نیاز به ویزیت ارتوپدی دارد توضیح داده شده است.
دلایل رایج ویزیت پزشک متخصص ارتوپدی در منزل
آیا مصدومیتی دارید که به نظر نمی رسد بهبود نمی یابد؟ در اینجا برخی از دلایل رایجی که بیماران برای ویزیت پزشک در منزل تماس میگیرند توضیح داده شده است.
کاهش درد استخوان ها و مفاصل:
پزشکان ارتوپدی می توانند به کاهش درد کمک کنند. درد یکی از اصلی ترین علت هایی است که بیماران ویزیت پزشک ارتوپد را در نظر میگیرند. متخصصان ارتوپدی در درمان سیستم اسکلتی عضلانی تخصص دارند و انواع مختلف مفاصل و نحوه عملکرد آنها را می شناسند. سیستم عضلانی اسکلتی شامل عضلات، اعصاب، استخوان ها، مفاصل، تاندون ها، رباط ها، غضروف ها و سایر بافت های همبند است. بسیاری از بیماری ها و آسیب های اسکلتی – عضلانی مانند آرتروز و رماتیسم مفصلی وجود دارند که می تواند باعث درد شوند و اغلب، متخصصان ارتوپدی می توانند به کاهش یا از بین بردن درد کمک کنند. اگر درد مزمن و یا حاد دارید، قرار ملاقات را برای ویزیت پزشک متخصص ارتوپدی در منزل تنظیم کنید. پزشکان ارتوپدی انواع مختلف درد را در سراسر بدن تشخیص داده و درمان میکنند، از جمله:
- زانو درد
- درد لگن
- درد شانه، آرنج، مچ دست یا دست
- درد مچ پا یا پا
- درد کمر یا گردن
بهبود حرکت استخوان ها و مفاصل
پزشکان ارتوپدی می توانند به بهبود دامنه حرکت کمک کنند. درد، تورم، آسیب دیدگی و سفتی مفاصل می تواند منجر به محدودیت حرکتی بیماران شود. هنگامی که دامنه حرکت محدود شود، انجام کارهای روزمره مانند حمل وسایل، مراقبت از خود و حتی راه رفتن دشوار یا دردناک است. متخصصان ارتوپدی می توانند به منزل شما بیایند و با روشهای درمانی مختلف دامنه حرکت را افزایش دهند و به شما در بازگشت به حالت طبیعی کمک کنند. افزایش دامنه حرکتی اغلب می تواند از طریق فیزیوتراپی، درمان دارویی و غیر جراحی و گاهی روشهای جراحی بهبود یابد.
پزشکان ارتوپدی می توانند برای انجام وظایف روزمره دامنه حرکتی بیمار را آسان تر کنند. بسیاری از افراد شاید اقدامی برای درمان انجام ندهند و به عبارت دیگر با درد، دامنه حرکتی محدود، سفتی و علائم دیگری زندگی کنند که آزار دهنده است اما لزوما مانع زندگی آنها نمی شود. اما هنگامی که انجام کارهای روزمره دشوار است، مانند برداشتن چیزی از کابینت، خم شدن برای برداشتن چیزی از زمین، یا حتی فقط بلند شدن از تخت و صندلی یا پیاده روی، وقت آن است که برای ویزیت پزشک متخصص ارتوپدی در منزل تماس بگیرید. متخصصان ارتوپدی شما را معاینه می کنند تا علت علائم مشخص شود و سپس یک برنامه درمانی برای بیمار و اصلاح سبک زندگی ارائه دهند.
آسیب و شکستگی و در رفتگی استخوان ها و مفاصل
پزشکان ارتوپدی می توانند آسیب ها را درمان کرده و در پیشگیری از صدمات کمک کنند که شایع ترین آنها مانند شکستگی استخوان، شکستگی ناشی از فشار، در رفتگی، آسیب عضلانی و پارگی یا بریدگی تاندون از دلایل عمده نیاز بیماران به ویزیت پزشک متخصص ارتوپدی در منزل است. ورزشکاران معمولاً برای جلوگیری از آسیب دیدگی در حین ورزش و بهینه سازی عملکرد خود با ارتوپد مشورت می کنند.
به عنوان مثال، در برخی از ورزش ها ورزشکاران بیشتر در معرض خطر دررفتگی شانه قرار دارند و هنگامی که یک در رفتگی را تجربه کنند، احتمال اینکه در آینده دوباره از همان ناحیه دچار در رفتگی شوند زیاد است. درمان به موقع می تواند به جلوگیری از در رفتگی در آینده کمک کند.
جراحان ارتوپدی استخوان های شکسته و آسیب های عضلات و تاندون ها را ترمیم می کنند و به بهبود عملکرد و کاهش یا از بین بردن درد کمک کنند. آنها همچنین می توانند در کنار سایر متخصصان مانند درمانگران، پزشکان توانبخشی و متخصصان مدیریت درد برای بهینه سازی درمان همکاری کنند. این امر منجر به بهبود عملکرد و تحرک، کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی بیمار خواهد شد.
برخی از آسیب هایی که می توانند با فیزیوتراپی، درمان های غیر جراحی و گاهی جراحی برطرف شوند عبارتند از:
شکستگی مانند شکستگی مفصل ران، شکستگی مچ دست، کاسه زانو، شکستگی فشاری مهره ها و سایر موارد
آسیب های تاندون مانند پارگی تاندون آشیل یا پارگی ACL
- پارگی مینیسک
- پیچ خوردگی مچ پا
- ورم کف پا
- پارگی لابرال شانه یا مفصل ران
- پارگی روتاتور کاف که یکی از دلایل عمده درد شانه است
- درد آرنج تنیس
- سندرم تونل کارپ
- شکستگی فشاری
مهم نیست که آسیب شما شامل چه موردی باشد، به هر صورت می توانید بعد از جراحی های ارتوپدی همچنان از ویزیت پزشک متخصص ارتوپدی در منزل بهره مند شوید.
بیماریهای اعصاب سیستم عضلانی اسکلتی
افرادی که به علت بیماریهای اعصاب مانند MS، سیستم عضلانی اسکلتی آنها تحت تاثیر قرار گرفته نیز توسط ارتوپدی درمان می شوند. پزشکان ارتوپدی افرادی را ویزیت می کنند که ببه دلیل بیماریهای مختلف، عضلات، استخوان ها، مفاصل و بافت های همبند آنها دچار مشکل شده است. بیماریهایی مانند آرتروز، بورسیت و پوکی استخوان می تواند باعث درد و اختلال در عملکرد شود که می تواند واقعاً ناتوان کننده باشد. بیماریهای ارتوپدی اغلب مزمن هستند، به این معنی که ماهها یا حتی سالها طول می کشد و اغلب پیشرونده هستند، به این معنی که با گذشت زمان – بخصوص بدون درمان – بدتر می شوند. برخی از این بیماریها مربوط به سن، برخی از آنها ژنتیکی است و برخی دیگر به دلیل استفاده بیش از حد از عضو آسیب دیده است.
آرتریت باعث التهاب مفاصل می شود که منجر به درد و اختلال در عملکرد می شود و می تواند هر مفصلی را درگیر کند.
پنج دسته اصلی بیماری های ارتوپدی عبارتند از:
- آرتریت (از جمله آرتروز و آرتریت روماتوئید)
- بورسیت
- پوکی استخوان
- تومورها
- درد (مانند درد زانو، درد مفصل ران، درد مفصل و درد عضلانی)
انواع درمان های بیماریهای ارتوپدی
خوشبختانه، درمان های موثر برای اکثر بیماری های مزمن ارتوپدی وجود دارد که در ویزیت پزشک متخصص ارتوپدی در منزل به راحتی اجرا می شوند. برنامه درمانی بسته به عواملی مانند شدت وضعیت و میزان تأثیر آن بر فعالیتهای بیمار متفاوت است. بر اساس سن بیمار؛ سلامتی کلی و سبک زندگی پزشک ارتوپدی ممکن است فیزیوتراپی در منزل، جراحی، دارو، روش RICE (استراحت، یخ، فشرده سازی، بالا نگه داشتن عضو آسیب دیده )، خدمات پرستاری در منزل مانند وصل سرم در منزل و تزریقات در منزل یا ترکیبی از این گزینه ها را توصیه کند.
اگر به جراحی نیاز داشته باشید پزشک آن را توصیه می کند. برخی از باورهای غلط رایج در مورد جراحی ارتوپدی وجود دارد به عنوان مثال، بعضی از افراد ممکن است از عمل جراحی پرهیز کنند، زیرا تصور می کنند که درد و اختلال عملکرد را باید فقط با درمانهای غیر جراحی کنترل کنند. بعضی دیگر فکر می کنند که درد آنها بخش طبیعی و اجتناب ناپذیر از پیری است که باید به راحتی بپذیرند و معتقدند که جراحی فقط مختص آسیب های بسیار جدی است. همچنین یک تصور غلط رایج وجود دارد که جراحان همیشه حتی اگر لازم نباشد جراحی را توصیه می کنند.
اما در ویزیت پزشک متخصص ارتوپدی در منزل پزشک وظیفه خود را برای ارائه درمان صحیح و مناسب در هر زمان به بیمار انجام می دهد. جراحی فقط در مواردی توصیه می شود که اقدامات درمانی غیر جراحی نتوانسته اند موجب تسکین درد شوند و یا در شرایطی که احتمال موفقیت گزینه های غیر جراحی وجود ندارد. مراقبت ویژه و خدمات پرستاری در منزل نیز در کنار ویزیت پزشک در دسترس است و هدف همیشه بهبود کیفیت زندگی بیماران است.
متخصص ارتوپدی از هر دو روش جراحی و غیرجراحی برای درمان آسیب یا بیماری استفاده می کنند. برخی از این روش ها عبارتند از:
روشهای جراحی
- جراحی تعویض مفصل
- جراحی ترمیم مفصل
- آرتروسکوپی
- جراحی ستون فقرات برای کاهش فشار بر روی اعصاب
- جراحی تعویض دیسک و جراحی فیوژن ستون فقرات
- ترمیم بافت نرم، مانند ترمیم پارگی تاندونها یا رباط ها
- ترمیم شکستگی استخوان
- استئوتومی برای اصلاح ناهنجاری استخوان
- از بین بردن یا برداشتن بافت یا استخوان آسیب دیده
- برداشتن تومورهای استخوان و بافت نرم
روشهای غیر جراحی
- تخلیه مایعات
- تزریق استروئیدها به بورسا
- تزریق استروئید با سونوگرافی در زانو
- تزریق مفصل صورت
- تزریق اپیدورال دهانه رحم
- تزریق استروئید اپیدورال کمر
- جا انداختن در رفتگی
- استفاده از بریس و گچ گیری
- شاک ویو تراپی (ESWT )
چه موقع برای ویزیت پزشک متخصص ارتوپدی در منزل
برخی از دلایل رایج نیاز افراد به پزشک ارتوپدی را شرح داده ایم در اینجا پنج علامت و نشانه را که نباید آنها را نادیده بگیرید، برای شما توضیح می دهیم. اگر هر یک از موارد زیر را تجربه کردید، برای ویزیت پزشک متخصص ارتوپدی در منزل قرار ملاقات بگذارید تا ارزیابی شوید.
- درد، سفتی یا ناراحتی که فعالیت های روزمره را دشوار می کند
- درد مزمن (دردی که بیش از 12 هفته طول کشیده است)
- دامنه حرکت کاهش یافته
- بی ثباتی هنگام راه رفتن یا ایستادن
- ضعف یا بی حسی تدریجی در بازوها و پاها
- آسیب بافت نرم که بعد از چند روز بهبود نیافته است
کامنتی ثبت نشده است