بیماری برونشیت

می‌توان گفت که علایم برونشیت تقریباً همانند سرماخوردگی یا ذات ‌الریه است. از جمله نشانه‌های اصلی این بیماری می‌توان به سرفه‌های مکرر، خستگی، خس‌خس سینه و.. اشاره کرد. افراد مبتلا به این بیماری معمولاً تا زمانی‌ که شروع به درمان کنند، با مشکلات زیادی روبرو نخواهند شد. با وجود این‌ که این بیماری قابل درمان نیست، اما می‌توان نشانه‌های آن را کنترل کرده و از تشدید آن جلوگیری نمود. درمان بیماری برونشیت به عملکرد ریه و همچنین روند برنامه‌های درمانی  وابسته خواهد بود. ما در این مطلب قصد داریم تا به ‌طور کامل در مورد  درمان برونشیت و خطرات آن توضیح دهیم. بنابراین توصیه می شود که حتماً در ادامه با ما همراه باشید.

به‌منظور دریافت انواع خدمات درمانی در منزل همانند ویزیت پزشک در منزل ، فیزیوتراپی در منزل ، سونوگرافی و… می‌توانید به مجموعه نبض اول اعتماد کنید. نبض اول یکی از قدیمی‌ترین مراکز درمانی بود در تهران بود که می‌تواند انواع خدمات درمانی را در منزل را به ساکنین تمام نقاط تهران ارائه دهد.

 انواع برونشیت

برونشیت زمانی‌که رخ می‌دهد  سبب التهاب ریه ها می‌شود و درنهایت مخاط زیادی تولید می‌شود. به ‌طورکلی دو نوع برونشیت وجود دارد که عبارت‌اند از:

 برونشیت مزمن

مشخصات دقیق این بیماری سرفه‌های خلط دار است که معمولاً به مدت ۲ سال ادامه پیدا می‌کند. سرفه و التهاب ممکن است بر اثر عفونت‌های تنفسی و یا قرار گرفتن در معرض دود دخانیات باشد. برونشیت مزمن در صورت به وجود آوردن انسداد در جریان هوا تحت عنوان بیماری مزمن قرار می‌گیرد.

برونشیت کوتاه ‌مدت

این نوع بیماری شایع‌تر بوده و معمولاً بر اثر عفونت‌های ویروسی به وجود می آید. البته می‌توان گفت که دخانیات نیز تأثیر خود را در ابتلا به برونشیت حاد و کوتاه‌ مدت دارند. سیگار کشیدن می‌تواند آن را تا حد بسیار زیادی تشدید کند. دوره برونشیت کوتاه ‌مدت  معمولاً ۱۰ الی ۱۴ روز بود و تا ۳ هفته نیز علایم وجود خواهد داشت.

برونشیت و ذات الریه چه تفاوتی با یکدیگر دارند

از  نظر علائم برونشیت و ذات ‌الریه تا حدی به یکدیگر شبیه هستند. هر ۲ این بیماری‌ها سبب سرفه، تب، احساس خستگی و تنگی نفس می‌شوند. لازم است بدانید که در برخی اوقات برونشیت و ذات‌الریه شباهت‌هایی با یک دیگر دارند. اما می‌توان گفت که این ۲ بیماری کاملاً با یکدیگر تفاوت دارند. برونشیت بیماری برونشیت لوله‌های برونشی را درگیر کرده ولی ذات الریه کیسه‌های هوا در ریه را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد.

علائم ذات‌الریه معمولاً شدت بیشتری دارد و همچنین بیشتر در افراد مسن دیده شده که می‌تواند بسیار خطرناک باشد. در صورتی ‌که علائم بیش‌از ۱ هفته طول کشید بهتر است که حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 آیا برونشیت مسری است ؟

برونشیت کوتاه‌ مدت می‌تواند مسری باشد. چرا که دلیل اصلی آن ویروس‌های ویروس است. نوع مزمن مسری نبوده و معمولاً بدلیل تحریک‌های طولانی‌مدت می‌باشد.

 مدت زمان برونشیت حاد

در صورتی ‌که  برای درمان برونشیت به مصرف آنتی‌بیوتیک بپردازید، معمولاً یک شبانه و ‌روز پس‌از شروع مصرف داروها مسری بودن این بیماری کاملاً متوقف می‌شود. مدت زمان این بیماری نیز حداکثر یک هفته خواهد بود.

علت برونشیت حاد

علت اصلی برونشیت حاد معمولا عفونت‌های ویروسی بوده اما ممکن است بر اثر افول باکتریایی نیز به وجود بیاید. آنفولانزا و سرماخوردگی نیز جزء عفونت‌های ویروسی هستند. برونشیت مزمن به‌ طور معمول بدلیل مصرف تنباکو است. همچنین می‌تواند در اثر قرار گرفتن در معرض دود و آلودگی هوا باشد. در برخی اوقات نیز داشتن سابقه خانوادگی سبب ایجاد این بیماری در افراد می‌شود. نشانه‌های اصلی بیماری برونشیت شامل موارد زیر است:

  • سرفه‌های خلط‌ دار
  • کاهش انرژی
  • صدای خس‌ خس سینه در زمان تنفس
  • تب شدید
  • تنگی نفس

 درمان بیماری برونشیت

درمان این بیماری بستگی به نوع آن دارد. در صورتی‌ که حاد باشد و ممکن است اصلاً نیازی به درمان نبود و یا بتوان از داروهای بدون نسخه استفاده کرد. اما برای مزمن درمان متفاوت است. برونشیت مزمن که به‌عنوان ۱ بیماری انسدادی به حساب می‌آید، هیچ‌گونه درمانی ندارد. اما می‌توان با استفاده از داروهای بخصوص علایم آن را کنترل کرد. پزشک ممکن است که به دستگاه مخصوصی را برای رفع مخاط توصیه کنند که با آن دستگاه پاک ‌سازی می‌گویند. این دستگاه کمک خواهد کرد تا مخاط سینه به ‌راحتی خارج شوند. یکی از راه های پیشگیری برای کاهش خطرات برونشیت این است که در معرض دود دخانیات قرار نگیرید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X

https://codoseo.net/Order_Content

https://codoseo.net/Seo

codoseo