Cursor, Click, Select youtube linkedin whatsapp e add list diet heart Phone, Call 13 Play, Next 1 Medical Сross, Sign, Circle Documents, File, List doctor Alarm, Clock, Time, Timer 3 truck 2 apple Arrow 17 Arrow 27 Phone, Call 11 Search, Loupe menu burger square 6 Arrow, Forward chevron down Send Reply, Emails, Letter, Mail 1
آشنایی با حرکات فیزیوتراپی در منزل
1399-10-29

بسیاری از مشکلات و صدمات مفاصل و استخوانها از پیچ خوردگی و درد مفاصل گرفته تا شکستگی ها و کوفتگی و درد های عضلانی از آسیب هایی هستند که هرکسی در برهه ای از زندگی آنها را تجربه می کند.

 این نوع آسیب ها در بین جوانان و همچنین کودکانی که به انواع فعالیت های ورزشی مشغول هستند بسیار شایع است. همچنین انواع بیماری های سیستم عضلانی اسکلتی در سالمندان رایج است. در این موارد بدن به زمان قابل توجهی برای استراحت و بهبودی نیاز دارد تا بتواند به عملکرد طبیعی خود برگردد. در این فاصله انجام حرکات فیزیوتراپی در منزل چه برای بیماران و افراد سالم برای پیشگیری از آسیب بسیار مفید است. این تمرینات در منزل قابل انجام هستند. به ویژه اینکه امروزه خدمات فیزیوتراپی در منزل رواج یافته است و دیگر نیازی نیست حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید.

 خدمات فیزیوتراپی در منزل

بعضی از انواع آسیب ها شدید هستند و باید به سرعت درمان شوند، اما در عین حال موارد خاصی وجود دارد که آسیب ها از یک جراحت کوچک شروع می شوند و در نهایت بسیار بغرنج می شوند. در این حالت، فیزیوتراپی نقش بسیار مهمی در مقابله با آسیب ها و بیماری ها دارد. فیزیوتراپیست ها به خانه شما می آیند و به شما کمک می کنند تا هرچه سریعتر از بیماری بهبود پیدا کنید. سالمندان نیز می توانند علاوه بر فیزیوتراپی از ویزیت پزشک در منزل نیز بهره مند شوند و همچنین درخواست انواع خدمات پرستاری در منزل و سونوگرافی در منزل را داشته باشند. فیزیوتراپیست ها میتوانند مشکلات بیمار را شناسایی کنند و سپس برای آن راه حل و حرکات فیزیوتراپی در منزل ارائه کنند.

نکات مهم برای انجام حرکات فیزیوتراپی در منزل

برای انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل باید نکاتی را رعایت کنید که در این جا توضیح داده میشود:

  • در انجام تمرینات زیاده روی نکنید انجام بیش از حد هر تمرین فیزیوتراپی ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد. باید از ظرفیت ها و توانایی های خود آگاهی داشته باشید و اگر تمرینات فیزیوتراپی خارج از توان شماست باید به خود وقت بدهید زیرا سیستم عضلانی-اسکلتی برای بهبودی به زمان نیاز دارد. 
  • حرکات فیزیوتراپی در منزل باید به درستی انجام می‌شود و اگر آموزش صحیح در این مورد کسب نکرده باشید ممکن است که نه تنها جراحات و آسیب ها بهبود پیدا نکنند بلکه بدتر هم شوند.
  • استفاده از لوازم و تجهیزات مناسب در فیزیوتراپی در منزل بسیار مهم است. اگر از لوازم مناسب استفاده نکنید احتمال اینکه آسیب افزایش یابد زیاد است بنابراین مهم است که از یک فیزیوتراپ در ابتدای کار مشورت بگیرید. تجهیزاتی که میتوان برای فیزیوتراپی استفاده کرد مانند قرقره، اعصا، نوار های مخصوص، اسکیت برد، تخته، کش های الاستیک، وزنه و.. می باشند.
  • سالمندان باید برای انجام حرکات فیزیوتراپی در منزل دقت بیشتری داشته باشند زیرا با افزایش سن توانایی و قابلیت بدن برای انجام تمرینات نیز کمتر می‌شود به ویژه اینکه بسیاری از سالمندان مبتلا به بیماری های زمینه ای و درد ‌مفاصل هستند.
  • تمرینات متنوع برای فیزیوتراپی در منزل انجام دهید و اگر فقط یک سری تمرینات خاص را تکرار کنید در طولانی مدت ممکن است باعث آسیب شوند و بنابراین باید تنوع در تمرینات حفظ شود.
  • سعی کنید تمرینات در حضور فیزیوتراپ انجام شود. بعضی از بیماران به حرکات ورزشی فیزیوتراپی عادت ندارد و ممکن است موجب آسیب به خود شوند.
  •  حرکات فیزیوتراپی در منزل باید برای بیماران و بیماران قلبی به دقت برنامه‌ریزی شود و محیط از ایمنی لازم برای انجام تمرینات فیزیوتراپی برخوردار باشد. برای مثال باید میله ها و دیواره هایی وجود داشته باشد که فرد سالمند بتواند برای حفظ تعادل از آنها استفاده کند.

حرکات فیزیوتراپی در منزل برای لگن

حرکت کششی

  • هر دو زانو را به سمت سینه بیاورید و رانها را محکم بگیرید تا زمانی که احساس کشش در ناحیه ران پشت احساس شود. این تمرین را تکرار کنید.
  • بایستید و ران را خم کرده و خم شوید و مچ پا را بگیرید. موقعیت را حفظ کنید و در طول کشش اجازه ندهید که قوس پشت یا پهلو خم شود.

حرکت استقامتی لگن

  • یک پا را به 45 درجه بلند کنید. 5 ثانیه نگه دارید و سپس پایین بکشید. این کار را با یک پای دیگر تکرار کنید.
  • به پهلو دراز بکشید و پایه را روی نیمکت بلند کنید. می توانید پای پایین را خم کنید. 5 ثانیه در این حالت بمانید. در طرف دیگر تکرار کنید.
  • سعی کنید باسن را به هم فشار دهید. 5 ثانیه نگه دارید و آن را رها کنید. این تمرین را می توانید در حالت ایستاده یا دراز کش انجام دهید.

حرکات فیزیوتراپی در منزل برای گردن

  • در وضعیت راحتی بنشینید. هر دو دست خود را روی پیشانی نگه دارید و پیشانی را از جلو به کف دست فشار دهید در حالی که سر را حرکت ندهید. موقعیت سر باید خنثی باشد.
  • در وضعیت راحتی بنشینید. یک دست خود را به کنار سر فشار دهید و سعی کنید خم شوید، انگار که می خواهید گوش را به سمت شانه بیاورید اما اجازه حرکت دادن سر را ندارید. در طرف دیگر تکرار کنید.
  • در وضعیت راحتی بنشینید و هر دو دست خود را در پشت سر نزدیک بالای سر قرار دهید. پشت سر را بدون حرکت دادن سر به دو دست فشار دهید.

حرکات فیزیوتراپی در منزل برای درد زانو

  • یک حوله را زیر زانوی خود نگه دارید و سعی کنید 5 ثانیه زانو را فشار دهید و 10 بار آن را تکرار کنید.
  • یک حلقه حوله زیر پاشنه خود نگه دارید و سعی کنید 5 ثانیه پاشنه را فشار دهید و 10 بار تکرار کنید.
  • رول حوله یا توپ را بین زانوها نگه دارید و سعی کنید آن را فشار دهید. 5 ثانیه بشمارید و 10 بار تکرار کنید.
  • در حالت نشسته، سعی کنید زانوها را دراز کرده و 5 ثانیه نگه دارید و 10 بار تکرار کنید. با نگه داشتن زانو در زاویه متفاوت می توانید پیشرفت کنید.

حرکات فیزیوتراپی در منزل برای درد شانه

تمرینات برای افزایش حرکت مفصل

این تمرینات در برخی شرایط مانند سفت بودن شانه یا پس از شکستگی به شما کمک می کنند و شامل حرکات زیر است:

  • تمرینات عصایی – روی میز دراز بکشید. یک میله نگه دارید و بازوها را به سمت بالا حرکت دهید.
  • همین تمرین بالا را در حالت ایستاده هم انجام دهید. با میله بایستید. سعی کنید دست خود را جدا از بدن حرکت دهید.

حرکت پاندول یا آونگی

  • در حالت ایستاده تنه را تا ران 90 درجه خم کنید. بازوها به آرامی به سمت پایین آویزان می شوند. یک تنه آونگ یا حرکت تابنده بازو را انجام دهید.

حرکت کششی

  • این تمرین را می توان در حالت نشسته یا ایستاده انجام داد، بازوی راست را به شانه چپ نزدیک کرده و با کشیدن بازو به سمت سینه، فشار را به بازوی راست وارد کنید. این کار را با بازوی دیگر تکرار کنید.
  • پشت به میز بایستید، با هر دو دست لبه میز را با انگشتان رو به جلو بگیرید، سعی کنید چمباتمه بزنید در حالی که اجازه می دهید آرنج خم شود.
  • بایستید رو به گوشه یا درب باز، در حالی که بازوها به شکل T یا V معکوس به دیوار قرار دارند، تمام بدن را از مچ پا به جلو تکیه دهید، درجه کشش را می توان با مقدار حرکت به جلو تنظیم کرد.
0  دیدگاه
شماهم توی این بحث شرکت کنید

کامنتی ثبت نشده است

0  دیدگاه
شماهم توی این بحث شرکت کنید

کامنتی ثبت نشده است