بیشک، اولویت هر فرد در زندگی سلامتی جسم است. اما ممکن است در طول زندگی خود با مشکلاتی همچون شکستگیها و آسیبهای استخوانی روبهرو شویم. از جمله روشهای درمانی که در این مواقع میتواند به ترمیم این آسیبها کمک کند، گچگیری است. اما گاهی به دلیل شرایط خاص فرد، امکان مراجعه به مراکز درمانی برای گچگیری وجود ندارد. در این حالت، گچگیری در منزل به عنوان یک راه حل مناسب مطرح میشود.در ادامه به بررسی موضوع گچ گیری پا در منزل پرداخته ایم.
اثرات مثبت گچ گیری پا در منزل
گچگیری پا به عنوان یک روش ساده و مؤثر، اثرات مثبت متعددی بر روی وضعیت پاها و به طور کلی سلامتی فرد دارد. این اثرات به شکل زیر است:
افزایش گردش خون: یکی از مزایای اصلی گچگیری پا، بهبود گردش خون در ناحیه پاها میباشد. با پیچیدن گچ دور پاها، در حرکت پاها محدودیتی ایجاد میشود که منجر به افزایش گردش خون میشود.
کاهش التهاب: گچگیری پا میتواند به کاهش التهابهای ناشی از آسیب و زخم ها کمک کند. با ایجاد محدودیت در حرکت و فشار دادن به ناحیه پا، موجب کاهش درد و ناراحتی مرتبط با التهاب میشود.
تسکین درد: با تکیه به گچ و فشار وارد کردن به آن درد های استخوانی و عضلانی تسکین پیدا میکند. فشار وارد شده توسط گچ میتواند اثر آرامش بخشی داشته باشد و باعث تخفیف درد و ناراحتی شود.
مراحل گچ گیری پا در منزل
- آمادهسازی منطقه:
ابتدا، منطقه مورد نظر که شامل منطقه آسیب دیده استخوان میشود، باید به دقت تمیز شود. اطمینان حاصل شود که پوست خشک و تمیز است. همچنین، اگر ترکها یا جراحات بازی دیگری وجود دارند، به پزشک اطلاع داده شود.
- قرار دادن لایه حفاظتی:
قبل از اتلگیری، باید لایه ای از پارچه نرم و پنبه ای روی پوست قرار داده شود. این لایه حفاظتی به پوست کمک میکند تا از تحریک و خارش جلوگیری شود.
- اتلگیری با گچ:
پس از قرار دادنط لایه حفاظتی، گچ را با دقت و به شکل مناسب به دور منطقه آسیب دیده پیچید. این عمل به عنوان اتلگیری شناخته میشود و باعث تثبیت استخوان در موقعیت صحیح میشود. اتلگیری درست از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا تأثیر مستقیمی بر روی فرآیند ترمیم و بهبود دارد.
- آزاد سازی انگشتان:
پس از اتلگیری، انگشتان پاها باید آزاد باشند. این امر به اطمینان از جریان خون مناسب به منطقه آسیب دیده کمک میکند و از مشکلاتی مانند تورم جلوگیری میکند.
راهنمای مراقبتهای کارآمد پس از گچگیری پا در منزل
یکی از مهمترین نکات در مراقبت از گچ، حفظ خشکی آن است. اگر قرار است حمام کنید، میتوانید با استفاده از دو لایه پارچه یا پلاستیک، گچ را محافظت کنید. پلاستیک را روی گچ قرار داده و سپس با استفاده از حوله و چسب، آن را پوشش دهید. این کار به محافظت از گچ در برابر رطوبت کمک میکند.
در صورتی که گچ خیس شود، میتوانید از سشوار در حالت سرد یا کم استفاده کنید تا آن را خشک کنید. اما اگر گچ بسیار خیس شده باشد، بهتر است طی 24 ساعت، گچ را عوض کنید تا از آسیب به پوست جلوگیری شود.
در طی دورهای که گچ بر روی پا قرار دارد، به هیچ عنوان وزن بدن را بر روی عضو آسیب دیده قرار ندهید، مگر با اجازه پزشک و استفاده از دمپایی های مخصوص. در صورت لزوم، میتوانید دمپاییهایی با سطح پهن و غیر لغزنده از فروشگاههای لوازم پزشکی تهیه کنید.
اگر دستتان را گچ گرفتهاید، میتوانید با باند یا پارچه آن را به گردن آویزان کنید. اما حتماً به این نکته توجه داشته باشید که فشار زیادی به اعصاب گردن وارد نشود. همچنین، دست را بالا نگه دارید تا گچ درست قرار گیرد و گره پارچه بر روی مهرههای گردن نباشد.
برای تسریع در خشک شدن گچ، میتوانید از لامپ های گرمایی استفاده کنید.
در طول فرآیند ترمیم، به هیچ عنوان گچ را زیر سر و شانهها قرار ندهید، زیرا فشار به قفسه سینه وارد میشود.
قبل از هر بار دفع، یک پلاستیک خشک و تمیز را زیر محل دفع گچ قرار دهید تا از آلودگی آن جلوگیری کنید.
سخن پایانی
مراقبت از گچ پس از اتلگیری و باز کردن گچ شکستگی استخوان یک مرحله مهم در فرآیند ترمیم شکستگی استخوان است. حفظ خشکی گچ و رعایت دقیق توصیه های پزشک میتواند در جهت بهبود سریعتر در اتل گیری و باز کردن گچ شما عمل کنند.برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مجموعه نبض اول همراه باشید.
کامنتی ثبت نشده است