Cursor, Click, Select youtube linkedin whatsapp e add list diet heart Phone, Call 13 Play, Next 1 Medical Сross, Sign, Circle Documents, File, List doctor Alarm, Clock, Time, Timer 3 truck 2 apple Arrow 17 Arrow 27 Phone, Call 11 Search, Loupe menu burger square 6 Arrow, Forward chevron down Send Reply, Emails, Letter, Mail 1
فیزیوتراپی دست و انگشت دست، لرزش دست؛ آموزش حرکات و تمرینات
فیزیوتراپی انگشت دست، لرزش دست + آموزش حرکات و تمرینات با کوتاه ترین زمان
1400-11-09

دست‌ها یکی از فعال‌ترین اندام‌های بدن هستند و ایجاد اختلال در عملکرد آن‌ها یا بروز هرگونه آسیب وارده به آن‌ها به سادگی می‌تواند ما را از انجام کارهای روزمره باز دارد و در اصطلاح فلج کند. اگر به هر دلیلی انگشتانتان درد می‌کند یا هنگام باز و بسته کردن و مشت کردن انگشتانتان، صدای خاصی می‌شنوید یا انگشتانتان به اصطلاح گیر می‌کند و کاملاً به حالت صاف در نمی‌آید، نیاز به درمان دارید.
با استفاده از فیزیوتراپی دست، می‌توان بر محدودیت‌های حرکتی که در مفاصل انگشتان وجود دارد غلبه کرد. این محدودیت‌ها ممکن است بر اثر وارد آمدن ضربه یا دیگر بیماری‌های مفصلی ایجاد شده باشد ولی درمان بهنگام و زیر نظر یک متخصص فیزیوتراپی می‌تواند نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل، در این مقاله، در نظر داریم به فیزیوتراپی انگشتان دست، فواید آن و آموزش برخی حرکات و تمرینات مفید در این رابطه بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

از فواید مهم فیزیوتراپی دست می توان به موارد زیر اشاره کرد:
فواید فیزیوتراپی دست و انگشت دست

از فواید مهم فیزیوتراپی دست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کمک به تسکین درد بیمار و بهبود آن

تسریع روند درمان و بازگشت به کار

درمان درد مفاصل انگشتان بدون نیاز به جراحی

پیشگیری و بهبود خشکی مفاصل

آموزش انجام صحیح فعالیت‌های روزانه

تقویت عضلات دست (یکی از بهترین راه‌های تقویت عضلات دست استفاده از توپ‌های ورزشی، ژله‌ای، وزنه و باندهای الاستیک است.)

آموزش حرکات ورزشی خانگی برای تحرک بیشتر و تقویت اندام ها

در صورت انجام عمل جراحی، فیزیوتراپی دست به بهبود سریع تر جراحی کمک می کند.

در صورتی که انگشتان دست آسیب عصبی دیده باشند، متخصص فیزیوتراپی می تواند حس گیری مجدد بعد از آسیب عصبی را آموزش دهد.

آموزش حرکات و تمرینات فیزیوتراپی دست و انگشت دست

آموزش حرکات و تمرینات فیزیوتراپی دست
آموزش حرکات و تمرینات فیزیوتراپی دست

برای فیزیوتراپی دست از انواع مختلف ماساژ استفاده می‌شود. ماساژ دادن می‌تواند به خون رسانی بیشتر به بافت‌ها و رفع گرفتگی‌های موجود کمک کند. اغلب اوقات پیش از انجام تمرینات دامنه حرکتی از ماساژ استفاده می‌کنند زیرا به رفع چسبندگی کمک کرده و بیمار را برای تحمل درد ناشی از تمرینات کششی آماده می‌کند.

مفاصل دست باید دامنه حرکتی مناسبی داشته باشند زیرا در اکثر اختلالات دچار محدودیت‌های حرکتی می‌شوند. برای ارزیابی دامنه حرکتی دست می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد:

  1. یکی از این روش‌ها، سلام دادن به شیوه ژاپنی‌هاست. این روش تمرینی برای بهبود محدودیت‌های حرکتی دست به حساب می‌آید.
  2. یکی دیگر از حرکات این است که فرد رو به دیوار بایستید و بدون آن که دست خود را از سطح دیوار بلند کند، آن را به سمت پایین سر دهد، سپس به سمت دیوار متمایل شود؛ با این حرکت دامنه حرکتی مچ دست افزایش می‌یابد.

تمرینات تقویت عضلات دست و انگشتان

برای تقویت عضلات دست می‌توانید با وسایل مختلف، حرکات نرمشی انجام دهید ، از جمله:

  1. توپ‌های ورزشی انعطاف‌پذیر و نرم
  2. توپ‌های ژله‌ای
  3. وزنه
  4. باندهای الاستیک

وسایل فیزیوتراپی دست

برای فیزیوتراپی دست از تجهیزات مختلفی استفاده می‌شود از جمله استیمولاتور که از انواع جریان‌های الکتریکی تشکیل شده است و تأثیرات مختلفی از قبیل اثرات ضد‌التهابی، تسکین درد و پیشگیری از تحریکات عصبی و عضلانی دارد. از دیگر وسایل مورد استفاده در فیزیوتراپی دست، لیزر کم توان و پر‌توان است که دارای اثر ضد‌التهابی، کاهش درد و ترمیم عصب است و در جراحی‌های دست و ترمیم عصب استفاده می‌شود. کامپرشن یکی دیگر از تجهیزات موجود در این زمینه است که آن هم اثر ضد‌التهابی و درمانی برای رفع ادم دارد و زمانی که دست برای مدتی بی حرکت باشد و دچار ادم شود، می توان از آن استفاده کرد.

تجهیزات ورزشی فیزیوتراپی دست هم شامل انواع وسایل برای تقویت عضلات مچ دست و انگشتان است و به منظور بازگشت بهبود حرکات فانکشنال و قدرت عضلانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ضمن از انواع بانداژ هم برای کمک به کاهش ادم و حالت دهی به مفاصلی که دچار خشکی شده‌اند، استفاده می شود. معمولاً وسایل فیزیوتراپی با توجه به حاد یا مزمن بودن آسیب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مدت زمان فیزیوتراپی دست

مدت زمان فیزیو تراپی دست

از آن جایی که انجام هر کاری با دست‌ها و انگشتان دردناک و آسیب دیده واقعاً دشوار است، اغلب بیماران علاقه‌مند هستند که هر چه زودتر از دست آسیب‌ها و درد دست یا دست‌های خود خلاص شوند و این پرسش برایشان پیش می‌آید که مدت زمان فیزیوتراپی دست چقدر است؛ در جواب این سؤال باید گفت که مدت زمان این کار به نوع ضایعه و شدت آن بستگی داد؛ به عنوان مثال چنانچه عصب دست آسیب دیده یا دچار پارگی شده باشد، طبعاً درمان آن به مدت زمان بیشتری نیاز دارد، اما در عارضه‌هایی مانند گرفتگی و انقباض عضلات زمان فیزیوتراپی کوتاه تر است.

اگر هم فیزیوتراپی برای درمان شکستگی انجام می‌شود، معمولاً تا زمان جوش خوردن استخوان ادامه خواهد داشت.

از دیگر عوامل مهم در تعیین مدت زمان فیزیوتراپی دست، وضع سلامت بیمار است؛ به عبارت دیگر در صورتی که فرد دچار بیماری‌های زمینه ای همچون دیابت باشد، مدت زمان فیزیوتراپی و بهبودی بیشتری نیاز خواهد بود.

فیزیوتراپی انگشت دست در منزل

فیزیوتراپی انگشت دست در منزل

تمام تمرینات و حرکاتی را که گفته شد، می‌توانید در منزل انجام دهید ولی بهتر است زیر نظر یک متخصص فیزیوتراپی با تجربه باشد تا در حالی که چگونگی انجام حرکات را یاد می‌گیرید، بتوانید آن‌ها را به صورت دقیق و تحت نظارت فرد متخصص انجام دهید. فیزیوتراپیست به شما خواهد گفت که برای انجام مؤثرتر تمرینات باید چه کارهایی را انجام دهید. شما می‌توانید با مراجعه به سایت نبض اول و تماس با مشاوران این مرکز از خبره‌ترین و باتجربه‌ترین فیزیوتراپیست‌ها در منزل استفاده کنید.

همچنین شما عزیزان می‌توانید برای دریافت خدمات فیزیوتراپی در منزل از طریق شماره تماس‌های درج شده در سایت اقدام به برقراری تماس با مجموعه نبض اول فرمایی تا در اولین فرصت در تمامی نقاط تهران توسط بهترین متخصصین فیزیوتراپیست درمان شوید.

درمان شکستگی انگشتان با فیزیو تراپی

به طور کلی درمان شکستگی انگشتان به نوع آن بستگی دارد و گاهی تنها با بستن و فیکس کردن انگشتان و گاهی با عمل جراحی قابل درمان است. ولی پس از درمان آن مهمترین موضوع، توانبخشی انگشتان برای بازگرداندن قدرت و توانایی‌ قبلی فرد است. معمولاً متخصصین فیزیوتراپی از شیوه‌های گوناگونی برای بازتوانی شکستگی انگشتان استفاده می‌کنند، از جمله ماساژ درمانی، درمان دستی، لیزر‌تراپی و ا‌ولتراسوند که به منظور کاهش درد و افزایش سرعت بهبودی استفاده می‌‌شود.

درمان بی تحرکی انگشت دست پس از آسیب

بی‌حرکتی و خم نشدن انگشت دست معمولاً به آسیب مفصل وسطی انگشت مرتبط است. این مفصل در اغلب موارد با کوچک‌ترین ضربه یا رگ به رگ شدن و یا بی‌حرکت ماندن، خشک می‌شود و محدودیت حرکتی پیدا می‌کند و در اصطلاح دیگر خم نمی‌شود بنابراین توجه به آسیب‌های این مفصل مهم است و چنانچه تورمی در آن دیده شد باید به پزشک متخصص مراجعه شود.

برای درمان این عارضه، پزشک ارتوپد این مفصل را مدتی فیکس کرده و پس از گذشت مدت زمانی معلوم، تمرینات فیزیوتراپی را تجویز می‌کند.

در اغلب موارد درمان محدودیت حرکتی در مفصل میانی انگشت دشوار و زمان بر است و فیزیوتراپی زیر نظر متخصص باید به صورت مرتب انجام شود و معمولاً متخصص فیزیوتراپی به فرد یاد می‌دهد که حرکات را چگونه انجام دهد تا مؤثرتر باشد، زیرا بیمار باید بتواند برای چند ماه آینده آن تمرینات را شخصاً انجام دهد.

چنانچه غضروف سطح مفصلی آسیب ندیده باشد حرکات انگشت تا حدود زیادی بهبود می‌یابد ولی اگر پس از گذشت چند ماه بهبودی حاصل نشد، ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.

0  دیدگاه
شماهم توی این بحث شرکت کنید

کامنتی ثبت نشده است

0  دیدگاه
شماهم توی این بحث شرکت کنید

کامنتی ثبت نشده است