Cursor, Click, Select youtube linkedin whatsapp e add list diet heart Phone, Call 13 Play, Next 1 Medical Сross, Sign, Circle Documents, File, List doctor Alarm, Clock, Time, Timer 3 truck 2 apple Arrow 17 Arrow 27 Phone, Call 11 Search, Loupe menu burger square 6 Arrow, Forward chevron down Send Reply, Emails, Letter, Mail 1
درد پشت سر؛ علت‌ها، نشانه‌ها و درمان‌ها
درد پشت سر؛ علت‌ها، نشانه‌ها و درمان‌ها
1403-08-07

درد پشت سر یکی از مشکلات رایج و شایعی است که اراد بسیاری در طول زندگی خود آن را تجربه می‌کنند. بروز این نوع سر درد می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از سردردهای ساده گرفته تا نشانه‌ای از یک بیماری جدی‌تر و علائم، نشانه‌ها و نقاط درد ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. دردهای پشت سر ممکن است به صورت ناگهانی و تنشی یا به صورت مداوم و مزمن باشند. در این مقاله به بررسی علل، نشانه‌ها و روش‌های درمان درد پشت سر می‌پردازیم.

علت درد پشت سر

درد پشت سر می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

سردردهای تنشی

این نوع سردردها شایع‌ترین علت درد پشت سر هستند و معمولاً به دلیل استرس، اضطراب، وضعیت نامناسب بدن و کمبود خواب ایجاد می‌شوند. معمولاً با درد و فشار در ناحیه سر، گردن و شانه‌ها همراهند. این نوع سردردها اغلب با احساس کشیدگی یا فشار مداوم و خفیف تا متوسط در دو طرف سر به علت انقباض سر و  گردن ناشی از استرس و فشار همراه است و می‌تواند از چند دقیقه تا چند روز طول بکشد. علائم سردرد تنشی:

  •   درد خفیف تا متوسط ​​داشته باشید.
  •   احساس فشار ثابت در جلوی صورت یا سر یا گردن خود کنید.
  •   احساس کنید کمربندی دور سرتان محکم شده است.
  •  به نور و صدا حساس باشید.

علت درد پشت سر

سردردهای تنشی به دو صورت اپیزودیک یا مزمن تجربه می‌شوند. در حالت اپیزودیک این سردردها را بین 10 تا 15 روز در ماه تجربه کنید. هر سردرد ممکن است از 30 دقیقه تا چند روز طول بکشد. درد سردرد شما ممکن است با افزایش تعداد سردردها نیز افزایش یابد. اما نوع مزمن آن معمولاً جدی‌تر یا ناتوان‌کننده‌تر از سردردهای اپیزودیک است. ممکن است این سردردها را بیش از 15 روز در ماه تجربه کنید. درد شما ممکن است روزها یا ماه‌ها ثابت باشد. امکان اینکه دردهای اپیزودیک به درد مزمن تبدیل شوند وجود دارد و در صورتی که هر یک را تجربه می‌کنید به پزشک مراجعه کنید و از میزان تنش و اضطراب محیط خود بکاهید.

میگرن

سردردهای میگرنی نوعی سردرد شدید و ضربان‌دار هستند این بیماری ناشی از فعال شدن رشته‌های عصبی در رگ‌های خونی در مننژهای شما است. میگرن‌های درمان‌نشده عموما بین 4 تا 72 ساعت طول می‌کشند. همچنین ممکن است انی علائم را داشته باشید:

  • حساسیت به نور، صدا و بو
  • تهوع
  • استفراغ

دردهای میگرنی عموما صبح‌ها شروع می‌شوند، ممکن است بین سردردها علائمی نداشته باشید اما عموما پس از هر سردرد افراد احساس ضعف و خستگی شدید داشته باشند. برخی از دلایل رخ دادن این نوع سردردها عبارت است از:

  • تغییر ناگهانی آب و هوا یا محیط شما
  • خواب بیش از حد یا کم
  • بوهای قوی
  • قند خون پایین
  • نورهای روشن یا چشمک زن
  • خوردن چیزی که با مونوسدیم گلوتامات (MSG) تهیه شده است
  • شراب و سایر انواع الکل

فتق دیسک

بیرون‌زدگی دیسک بین مهره‌ای می‌تواند باعث فشار بر روی عصب‌ها و ایجاد درد در پشت سر، گردن و شانه‌ها می‌شود. شدت و نوع درد و نقاط درگیر بسته به میزان بیرون زدگی دیسک و فشاری که وارد می‌کند بستگی دارد.

آسیب‌های گردن

ضربه به گردن، کشیدگی عضلات گردن و مشکلات مفصلی گردن و یا ناشی از وضعیت بدنی نامناسب باشند و باعث ایجاد حس درد در پشت سر شوند. نشستن‌های طولانی مدت پشت سیستم در حالت بدنی نامناسب و یا خیره شده به تلفن همراه با گردن خمیده به عصب‌ها فشار وارد می‌کنند و می‌تواند عامل دردهای شانه، گردن و پس سر شوند.

سینوزیت

التهاب سینوس‌های پس سری (سینوس‌های پس‌سری یا اکسیپیتال) و تجمع مخاط می‌تواند باعث ایجاد درد در اطراف چشم‌ها، بینی و گاهی اوقات در پشت سر شود. این نوع دردهای سینوسی عموما با گرفتگی بینی و درد صورت همراه است. این نوع از سینوس کمتر رایج است اما در صورت وقوع درد شدید و مزمن ایجاد خواهد کرد.

فشار خون بالا

افزایش فشار خون می‌تواند باعث ایجاد درد در پشت سر، گردن و شقیقه‌ها شود.

در بیشتر موارد، درد پشت سر خطرناک نیست و با درمان‌های ساده قابل کنترل است، مثل علت‌ها ذکر شده که شرح داده شدند. با این حال، اگر درد شما شدید، مداوم یا همراه با علائم دیگری مانند ضعف، بی‌حسی، اختلال در بینایی یا گفتار باشد، ممکن است سردرد پشت سر شما ناشی از علت‌هایی مثل فشار خون بالا، سکته مغزی، مننژیت، نورالژی اکسیپیتال (این نوع سردرد ناشی از آسیب یا تحریک اعصاب پس‌سری است) باشد که در این صورت باید حتما توسط پزشک ویزیت شوید.

آیا درد پشت سر خطرناک است؟

دریافت خدمات ویزیت پزشک در منزل در تمام مناطق تهران و کرج به صورت شبانه روزی

درمان خانگی درد پشت سر

در صورتی که علت سردردهای پس سری شما جزو علل و علائم هشدار دهنده نیست با انجام برخی از درمان‌های خانگی می‌توانید درد پشت سر خود را درمان کنید:

  • کمپرس گرم یا سرد: استفاده از کمپرس‌های گرم یا سرد روی ناحیه دردناک می‌تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند.
  • ماساژ: ماساژ دادن ملایم عضلات گردن و شانه‌های شما می‌تواند به کاهش تنش و دردتان کمک کند.
  • یوگا و مدیتیشن: تمرینات آرامش‌بخش مانند یوگا و مدیتیشن می‌توانند به کاهش استرس و بهبود درد کمک کنند.
  • استراحت کافی: خواب کافی به بدن فرصت می‌دهد تا خود را ترمیم کند و درد را کاهش دهد.

درمان سریع درد پشت سر و گردن

برای درمان سریع درد پشت سر و گردن، ماساژ دادن سر و گردن می‌تواند به کاهش درد کمک کند. انجام دادن حرکت کششی گردن به آرامی و با ملایمت ممکن است باعث بهبود سردرد شما شود. نفس‌های عمیق و تمرینات مدیتیشن حین تجریه تنش‌های عصبی کمک کننده و می‌تواند با کاهش تنش به رفع درد یا کاهش آن کمک کند. دارو درمانی خودسرانه و بدون  تجویز پزشک توصیه نمی‌شود اما در صورتی که قبلا به تایید پزشک از مسکن‌ها استفاده کرده‌اید، با مصرف قرص مسکن و یا تزریق در منزل، سردرد پشت سر خود را سریع‌تر درمان کنید.

درد پشت سر و حالت تهوع و سرگیجه

اگر درد پشت سر شما با حالت تهوع و سرگیجه همراه باشد، ممکن است نشانه‌ای از میگرن، عفونت، یا مشکلاتی در گوش داخلی باشد. اگر درد، حالت تهوع و سرگیجه شما مداوم است یا شدیدتر می‌شود، حتماً به پزشک مراجعه کنید. این علائم ممکن است نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر باشد که نیاز به ارزیابی و درمان پزشکی دارد. پزشک ممکن است آزمایشاتی مانند MRI، سی‌تی‌اسکن یا آزمایش خون را برای تشخیص دقیق انجام دهد.

نتیجه‌گیری

درد پشت سر می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و درمان آن به علت اصلی بستگی دارد. اگر شما به طور مکرر از درد پشت سر سمت چپ یا راست رنج می‌برید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق آن مشخص شود و درمان مناسب برای شما تجویز شود.

توجه: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه اطلاع‌رسانی دارد و نباید به عنوان جایگزینی برای مشاوره پزشکی تلقی شود. برای تشخیص و درمان هرگونه بیماری، همیشه باید به پزشک مراجعه کنید.

جهت مطالعه بیشتر: درمان کیست شکلاتی و علائم ابتلا

0  دیدگاه
شماهم توی این بحث شرکت کنید

کامنتی ثبت نشده است

0  دیدگاه
شماهم توی این بحث شرکت کنید

کامنتی ثبت نشده است